2014. augusztus 28., csütörtök

Szitakötők fagyispálcikából


A fagyispálcika mint alapanyag a kedvenceim közé tartozik - számtalan lehetőséget rejt magában, és elég csak néhány barátnak szólni, hogy gondoljanak ránk, ha jégkrémet esznek, és máris rengeteg pálcika birtokosai leszünk. :-) Legutóbb arra használtuk a pálcikákat, hogy kis nyári szitakötőket készítsünk belőlük a gyerekekkel. Nagyon lelkesen fogtak munkához, mert idén nyáron valahogy tobzódunk a szitakötőkben - akármerre kirándultunk, mindig szitakötők garmadájával találkoztunk, az egészen kis méretű zöld verzióktól a hatalmas, élénk kék színben ragyogó példányokig.
A mi fagyispálcika-szitakötőink ezeket igyekeztek összevegyíteni, és végül is sikerült az emlékeinkben élő szitakötőkhöz igazán hasonló társakat létrehozni - de persze sokkal mosolygósabbak és vidámabbak lettek, mint az eredetiek :-)

Az elkészítés lépéseit ezúttal a Nők Lapja Cafén olvashatjátok el.

2 megjegyzés:

  1. Nem tudom, hogy mi a hivatalos neve, de a "helikopterfa" pörgettyűje is pont olyan alakú, mint egy szitakötő szárnya. Színes akrillal festve, némi csillámos körömlakkal felturbózva szép légies kis szitakötőket készítettem belőle tavaly ősszel. Persze, apró gyerekkezekkel való játékra nem a legalkalmasabb... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon jól hangzik, ki fogjuk próbálni! Zsenge kisnyúl koromban mi ezt a pörgettyűt mindig az orrunkra ragasztottuk az oviban :-)

      Törlés