2014. február 4., kedd

Persely tejesdobozból


Nem mondanám, hogy nálunk a perselyek hosszú életűek lennének... röviden csak annyit mondok, ismét indokolttá vált egy aprópénzgyűjtő beszerzése. Viszont a korábbi tanulságok miatt nem akartam bármennyit is kiadni ezért - mindig van viszont nálunk kiürült tejesdoboz, úgyhogy most ezt használtam fel az új perselyhez. És akkor már egyből kettő is készült, egy lányos és egy fiús verzió, hadd gyűjtögessenek :-)

Először is kibontottam és kimostam a tejesdobozokat, majd ferdén levágtam a felső részüket.

Fogtam egy darab smirglit, és alaposan átcsiszolgattam vele a dobozokat - erre azért volt szükség, hogy az alapozófesték biztosan megtapadjon. 

Fehér akril alapozófestékkel átkentem a dobozt:

Kiválasztottam két szalvétát a készletből, egy lányosabbat (köszönöm, Olívia :-) ) és egy fiúsabbat.

A dobozok oldalait bekentem papírragasztó stifttel, a szalvéták felső, mintás rétegét lehúztam, és a beragasztózott dobozra simítottam körben. A szalvétafelesleget levágtam, majd dekupázsragasztóval átkentem a teljes felületet.

Száradás után sniccerrel kivágtam a pénzbedobó nyílást a dobozon:

Dekorgumiból kivágtam a tetőnek szánt négyzeteket, kicsit nagyobb méretben, mint a dobozok alapja:

Végül pedig a dobozok felső, nyitott éleit bekentem pillanatragasztóval - de nem mindenhol, a hátsó élt ragasztó nélkül hagytam, és a két oldalsó él végeit sem ragasztóztam be, így ki lehet belőle venni majd a pénz anélkül is, hogy kárt tegyünk a perselyben.
A dekorgumi négyzeteket a dobozra tettem, majd hagytam megszáradni.

Ezzel el is készültek a perselyeink.
Az biztos, hogy egy ideig lehet gyűjtögetni benne az aprókat... :-)16 megjegyzés:

  1. Szenzációs!!! Gratulálok, mindig őszinte csodálattal olvaslak! Elképesztő ötleteket adsz itt nekünk! Csak így tovább! Szép hetet Neked! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy, jólesős :-)

      Törlés
  2. Briljant! Great idea, thanks for sharing:) byebye

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik mindkettő, a tetejük különösen!

    VálaszTörlés
  4. ezt megcsinálom sima doboznak, ezzel a technikával

    VálaszTörlés
  5. Szia, nagyon tetszik az ötlet, egy kérdésem lenne: az akril mennyi idő alatt szárad meg? 1 órás kézműves foglalkozáson megcsinálnánk... belefér a száradás vajon? A dobozokat előkészítve, lecsiszolva vinnénk... Nagyon köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, az akril elvileg gyorsan szárad, 20-25 perc alatt mindenképpen, viszont gyerekek esetében bele kell kalkulálni, hogy vastagon kennek minden festéket, és ha ezt is, akkor nem szárad meg ennyi idő alatt. Szóval mindenképpen fel kell hívni rá a figyelmet, hogy vékonyan kenjék, és akkor úgy rendben lesz! :-)

      Törlés
  6. Simán belefér, az akril gyorsan szárad.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a gyors segítséget! :) Nagyon sok ötletet merítek a blogodból, Istenadta tehetség vagy! Osztalak és ajánlak is mindenfelé! :)

    VálaszTörlés
  8. De jó 52 hetes perselyemnek tökéletes lesz :) így nem látom mint a beföttes üvegbe. Köszönöm

    VálaszTörlés