2014. február 28., péntek

Cicák tojásból


Holnap már március, ennek kapcsán pedig abszolút feljogosítva érzem magam arra, hogy legálisan gondolhassak a húsvétra, igazán nem mondhatjuk, hogy korán, ugye? :-) És persze mindenképpen tojásdekorálással akartam foglalkozni egy kicsit, csak úgy gondolatban, szigorúan elméletileg, aztán valahogy véletlenül megfőztem három tojást... igazán egészen véletlenül :-) így aztán persze volt min elmélkedni a gyakorlatban is. Először a hagyományos csibe-nyúl témakörben gondolkoztam, de amikor elkezdtem ezt-azt alakítani a tojásokon, egészen meglepő módon azt vettem észre, hogy ezek valami rejtélyes oknál fogva cicák lettek... persze, azonnal láttam is magam előtt egy egész tojásállatkertet, sőt, még tojásdinoszauruszokat is, úgyhogy igazán nem vállalhatok felelősséget a további ötletekért, bármi is lesz a jövőben a tojásokból. A cicák is tudhatnak valamit, mert nagyon mosolygósra sikerültek :-)

A tojások teljesen egyszerű, hétköznapi tyúktojások voltak:

A tojásfiguráknak mindig érdemes készíteni valamilyen talpat, ami megakadályozza, hogy elguruljanak - én most tejesdobozkupakokat használtam, a következőképpen: körbekentem őket ragasztóval, és csipkeszalagot simítottam rájuk. A kupakok belső részét is beragasztóztam, így a belülre visszahajtott csipkeszélek szépen odatapadtak.

Ilyenek lettek:

Következtek a főszereplők, a tojások: alkoholos filccel megrajzoltam az arcot, egy rózsaszín ceruzával némi pírt is maszatoltam rájuk - ami kell, az kell :-)

Ha már cicák, akkor bizony farkincák is kellenek: egy zsenília-drótdarabot beszúrtam a csipke mintájába - mivel még a ragasztó friss volt, ezt könnyedén meg lehetett tenni.

Pici kartonpapír háromszögeket vágtam, a közepüket az előbb használt rózsaszín ceruzával megrajzoltam, és ezeket is a tojásokra ragasztottam.
Már csak vékony selyemszalagból kellett kis masnikat készítenem, és ezekkel együtt el is készültek a mosolygós tojáscicák.

Végül is már kevesebb, mint két hónap van húsvétig... elrepül, ebben biztos vagyok :-)


 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak ! Milyen jól mutatnak majd asztaldíszként!

    VálaszTörlés
  2. ha nálatokfele gyakorolják, a gyerekek örülni fognak, ha ilyeneket találnak majd a fűben tojásgyűjtéskor:)

    VálaszTörlés
  3. Szia! Ma láttam a Szalay-féle könyvben ezt az ötletet, rendkívül megtetszett, kár, hogy már elmúlt húsvét, de lehet, hogy csak azért is megcsinálom :)

    VálaszTörlés