2014. január 30., csütörtök

Manó a bögrében


Az úgy volt (Janikovszky Éva után szabadon), hogy Juli kolléganőmtől kaptam egy két helyen is kicsorbult, de egyébként nagyon szép piros, pöttyös bögrét, a szokásos "te biztos tudsz ezzel kezdeni valamit!" felkiáltással. És majdnem jól rácáfoltam erre, mert azon kívül, hogy jó ideig fokhagymát tároltam benne, semmi másra nem használtam, pedig Julinak nagyon is igaza volt, titkon éreztem, hogy több lehetőség rejlik ebben a csinos bögrében, mint kizárólag a vámpírok hatásos eltanácsolása. Persze, sürgetni sosem lehet az ihletet, úgyhogy kiböjtöltem rendesen a dolgot, de tegnap elérkezett a nagy pillanat. A fokhagymákat szívtelenül kilakoltattam, és a helyükre egy egészen más típusú lakó érkezett a pöttyös bögrébe... mindjárt meg is látjátok, ki is :-)

A kicsorbult, de jobb sorsra érdemes bögre még a hibákkal együtt is nagyon szép volt:

És végül is úgy döntöttem, házikót készítek belőle. Barna dekorgumiból és mintás papírból ablakot ragasztottam a bögre két oldalára:

Belülre pöttyös anyagból szőnyeget, építőkockából szekrényt készítettem, és pár apró tárggyal kicsit otthonosabbá tettem (ezeket mind ragasztóval rögzítettem) - és persze, az ablakokat a belső falakra is ragasztottam, pontosan ugyanoda, ahova a külsők kerültek:

Jöhetett a főszereplő, azaz a bögreház lakója - natúr fafigura alapot használtam hozzá kiindulásként:

Filcanyagból varrtam neki egy manósipkát, és ragasztottam rá ruhát is:

A fejre babahajat ragasztottam, erre rá a sipkát, és alkoholos filccel megrajzoltam az arcot. A ruha nyakrészére egy csipkecsíkot rögzítettem, a karokat pedig zseníliadrótból ragasztottam:

A sipka végére egy pici pompont ragasztottam. Süthető gyurmából kunkori manócipőt készíettem, amit fokpiszkálóval ki is lyukasztottam sütés előtt, hogy tudjak bele fonalból cipőfűzőt is tenni :-)
Lábnak piros és fehér zseníliadrótot tekertem össze, és beragasztottam a kisült-kihűlt cipőbe.

Ezután már csak össze kellett ragasztani a lábak felső részét és a fafigura alját - és ezzel elkészült a bögreház lakója.

A kis csíkos harisnyás bögretulajdonost a küszöbre ültettem, a bögrét pedig egy szalaggal fel is akasztottam, a Nagyobbik pedig rögtön kitalált köré egy fordulatos mesét arról, hogyan is került a kis manólány a bögrébe egy különösen nagy erdei vihar elől menekülve - de ez már egy másik történet... :-)


33 megjegyzés:

 1. hűhaa! nagyon kedves lett, nagyon-nagyon tetszik:))
  Vikóc

  VálaszTörlés
 2. Olyan érzésem van ennek láttán, mintha Bogyó és Babóca egyik új barátját elevenítetted volna meg.
  Nagyon aranyos.

  VálaszTörlés
 3. óóó hogy ez mennyire cuki már :D nagyon ügyes vagy :D

  VálaszTörlés
 4. Igazan bájos lett :-)
  Zsuzsi

  VálaszTörlés
 5. Hát ez valami tüneményes lett kedves Levendulalány!!!:) A bögre csorbán is csodaszép, a manó meg pont bele illik!!!Honnan jönnek Neked ezek a remekebbnél remekebb ötletek! Ha gyerek lennék, azonnal "lenyúlnám" és a saját szobámban lógatnám fel, az tuti! (felnőttként is így tennék:), üdv: Kriszta

  VálaszTörlés
 6. Hát ez ... :))))) Nagyon EREDETI! :)))

  VálaszTörlés
 7. Nagyon ötletes. Ha még aktívan dolgoznék az oviban nagyon sok ötletet tudnék hasznosítani.

  VálaszTörlés
 8. Imádom! IMÁDOM! Óriási ajándékot kaptál a Jóistentől! :)

  VálaszTörlés
 9. Ez hihetetlen. Én magamat alapjában véve egy kreatív embernek tartom, de hozzád képest, komolyan mondom...... :) Lenyűgöznek a dolgaid és a kifogyhatatlan ötleteid, anyukáknak és óvónéniknek igazi kincsesbánya a blogod. Igazi feltöltődés ide járni. Köszönöm, hogy megszépíted a mindennapjaimat! :)

  VálaszTörlés
 10. Hát ez elbűvölő! És még cipőfűző is...nem térek magamhoz :)

  VálaszTörlés
 11. Valóban nagyon ötletes és édes!! A kisbútor is szuper lett!:)

  VálaszTörlés
 12. Le vagyok nyűgözve! Imádom a miniatűr dolgokat :) Nekem van egy családi örökség bögrém, fehér alapon piros pöttyökkel, sajnos van rajta egy repedés, ami miatt nem lehet a rendeltetésének megfelelően használni. A nappalim ablakába tettem és került bele egy kis pozsgás növényke. De a te újrahasznosításod mindent visz, egy igazi csoda! :)

  VálaszTörlés
 13. Ez a bögreházikó...még manó nélkül is megállja a helyét.

  VálaszTörlés
 14. Olyan bájos, kedves ez a manóbögre, el vagyok bűvölve! Meleg, bizsergető érzés fogott el, és heves birtoklási vágy... :D Talán még a Gyűrűk Ura-hatás alatt állok. :)
  Elismerésem!
  Pirosalma

  VálaszTörlés
 15. Nagyon ötletes, hogy te miket ki nem találsz. :) Csak ámulok és bámulok! Nagyon ügyes vagy, nagyon tetszik. :)

  VálaszTörlés
 16. Nagyon szép, és ötletes! Én is régóta követem a blogodat, s mindig ámulok az ötleteiden, s a nagyszerű kivitelezésen. Sok "újrahasznosítós" blog van, de Nálad mindig tetszik a harmonikus, és elegáns kivitelezés. Nagyon szépek a fotóid az elkészült alkotásokról!

  VálaszTörlés
 17. Jaj, ez az utolsó kép valami tündéri! :))))

  VálaszTörlés
 18. Kicsit olyan, mintha Bálint Ágnes: Mazsola meséjéből Manócska történetét elevenítetted volna meg, legalábbis nekem az jutott eszembe, ahogy írod, hogy a lányod milyen mesét szőtt köré. Igaz ott nem bögre volt, de az már részletkérdés... :) Imádom az ötleteidet! Gratulálok mindenhez!!! Dóri

  VálaszTörlés
 19. A kifli az a hely, ami a legrosszabb pillanatokban is tud segíteni. Ha végképp úgy érzem, összedől a világ, feljövök ide és jobb kedvet, reményt ad ez a hely. Mit hely, inkább külön világ, ahol minden lehetséges :) Köszönöm! Kata

  VálaszTörlés
 20. Örülök, hogy a "fokhagymaillatú" bögrém végre kedves kis lakóra talált. ;)
  Puszi. Juli

  VálaszTörlés
 21. τελειοο!!!!μπραβο!!!!
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

  VálaszTörlés
 22. Kérlek nézz be hozzám, egy játékra hívlak.

  VálaszTörlés
 23. Nagyon szép kismanó!! Tetszik nagyon.
  Csak egy kérdésem van. Milyen ragasztót szoktál használni?

  Dóra

  VálaszTörlés
 24. Kedves Levendulalány:)

  Ez hihetetlenül bájos! Meg tudnád mondani, hogy hol tudok ilyen kis fa figurákat venni?

  Köszönöm!
  Szilvi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Szilvi! www.opitec.hu - több méretben is vannak!

   Törlés