2014. január 7., kedd

Írószertartók konzervdobozból és konyharuhából


Pár nappal ezelőtt lett egy egészen saját íróasztalom. Egy igazán teljesen saját, amin én dolgozom, és olyan lehet, amilyennek szeretném. :-) Egy ilyen írós-szöszmötölős típusnak, mint én, nagyon sokat jelent a saját íróasztal, és nekem most ennél is többet jelent, mert egy új korszak kezdetét jelképezi... és muszáj is leírnom, milyen. Igazából egyáltalán nem íróasztal, és nem is új - évekig a kinti asztalunk volt a teraszon. Amikor megkopott az eredeti festése, lecsiszoltuk és újrafestetttük - mostanra ismét megkopott egy kicsit, de éppen így tökéletes, benne vannak a kint töltött nyári óráink, beszélgetéseink, nevetéseink, jóízű eszegetéseink, kávézásaink... igaz, nincsenek fiókjai, és itt-ott kicsit hullámos a felülete a nyári esőktől, de mégis szebb és értékesebb nekem, mint egy bármilyen szupercsodálatos, vadonatúj íróasztal. Pedig utánanéztem a lehetőségeknek, de egyik asztal láttán sem éreztem azt szívdobogást, ami bizonyítja, hogy éppen az az igazi... és aztán egyszer csak bevillant, hogy a régi kerti asztalt már nem használjuk, mi lenne, ha... hát behoztuk, letöröltük, a helyére állítottuk - és jött a szívdobogás. :-) Ő az igazi, ehhez kétség sem fér.
Úgyhogy most van egy imádott íróasztalom - viszont eddig nem voltak hozzá írószertartóim, márpedig ez nekem elengedhetetlenül fontos, tudjátok, olló, ragasztó, alkoholos filcek, ecsetek... a korábbi, konzervdobozból készült tartókban a Nagyobbi tárolja az ezerféle rajzeszközét, pedig azok nekem is nagyon tetszettek, de nem adja nekem. :-) Így aztán végül arra gondoltam, maradok a konzervdobozoknál, végül is mindig van nálunk eltéve legalább tíz kiürült darab. Bevonni pedig először mintás papírral akartam, de ehhez a régi asztalhoz valahogy nem illettek volna... de milyen szerencse, hogy az elrongyolódott konyharuhák használható részeit mindig elteszem, mert végül ezek mellett döntöttem. :-)

 Először is kikészítettem a konzervdobozokat és a konyharuhadarabokat:

A konyharuhákból akkora darabokat vágtam, amelyek szélessége megfelelő volt a konzervdoboz bevonásához (ezt könnyen lemérhetjük, ha a dobozra próbáljuk), a magassága viszont lényegesen több - ez azért fontos, hogy a maradékot vissza lehessen hajtani a doboz belsejébe, így az esetlegesen élesen maradó perem nem okozhat sérülést.

Fogtam egy konzervdobozt, és a külsejét mindenhol alaposan bekentem papírragasztó stifttel, majd körben rahajtottam az anyagdarabot:

A szabadon maradó anyagrész belsejét bekentem ragasztóval (itt nem kell nagyon alaposnak lenni), és visszahajtottam a doboz belsejébe, rá is nyomogatva a belső falra az anyagot:

Ugyanígy bevontam a többi konzervdobozt:

(Ezen a ponton még elővettem két másik konzervdobozt, és azokat is bevontam, annyira megtetszett a dolog :-) )

A textillel borított dobozokra körben egy-egy szalagcsíkot ragasztottam:

Végül pedig már csak megírtam öt öntapadós címkét, és ezek a csíkokra ragasztottam.

Ezzel el is készültek az újrahasznosított asztalomhoz az újrahasznosított írószertartók :-)

Gyanús, hogy mostanában sok íróasztali ötlet lesz a blogon :-) :-)


16 megjegyzés:

 1. Nagyon aranyos ötlet, köszönjük!Örvendünk annak, hogy sok ötlet következik:)))Vidám napot!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :-) Azon leszek! Köszönöm, nektek is!

   Törlés
 2. Ha nekem is ilyen szép konyharuháim lennének, biztos, hogy én is újrahasznosítanám őket... :-)

  Szép napot kívánok! Norik

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezek az Ikeából és a Jyskből voltak, és még mostanában is lehet ott egészen szépeket kapni :-) Köszönöm, neked pedig szép szerdát! :-)

   Törlés
 3. Gyönyörűek! A színek is nagyon szépek! (Van félrerakva pár konzervdoboz, ha találok valami jó anyagot, akkor mindenképp fogok ilyen tárolókat csinálni.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És nagyon egyszerű is elkészíteni őket :-)

   Törlés
 4. Kíváncsi lennék az íróasztalra is, azok után, ahogy írtál róla! :)
  Remélem, megmutatod majd.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképpen, ha minden szépen a helyére kerül és elkészül :-)

   Törlés
 5. A szép írásod is nagyon sokat ad a dolog fényéhez:)!

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szépek!
  És tényleg, milyen jók azok a feliratok!

  VálaszTörlés
 7. Zseniális! :) Nagyon-nagyon szépek, elegánsak, finomak! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy megszerettem őket, hogy már most tervezem a következő ötöt, csak ahhoz muszáj lenne előbb venni-enni konzervet, mert most elfogyott a készlet :-)

   Törlés
 8. Nagyon nőies szép darabok lettek! Várjuk a folytatást!

  VálaszTörlés
 9. Nagyon szépek, szeretem az ötleteidet! :)

  VálaszTörlés