2013. október 16., szerda

Tökkoszorú kindertojásból


Mert igen, erre is jó a kindertojásos műanyagbelső :-) Ezt az ötletet különösen gyerekekkel történő alkotáshoz ajánlom, hiszen jó pár fázisban tudnak segíteni a kisebbek is, az arcok megrajzolásában (minél görbébben néznek a kis tökök, annál jobb), a levelek kivágásában (úgy lesz jó, ha szabálytalan), a szárak gyűjtésében (lehet rövidebb és hosszabb) és a koszorú összeállításában is (egy sima, egy fordított).
További előny, hogy kifejezetten kis költségvetésű dolog az egész - persze ez akkor igaz, ha nálatok is van félretéve 14 darab tojásbelső... nálam többször ennyi is akad, mert a barátaim mindig gondolnak rám, ha csokitojást esznek :-)

Ehhez is, ahogy a húsvéti koszorúhoz, 14 db sárga vagy narancssárga műanyag kindertojásbelső kell - ennyi adja ki a körülbelüli kört.

A húsvéti koszorúnál leírt módon egymásba rögzítjük a tojásokat - az egyik kisebb felébe a másik nagyobb felét, és így tovább:

Míg mind a tizennégyet össze nem pattintottuk kör alakban - az utolsó tojás szabadon maradt felét az első darab szabad részébe kell tenni, így meg is van a koszorúalapunk.

Barna alkoholos filccel vonalakat húzunk a tojásokra, hogy a tökminta nagyjából meglegyen - de nem kell semmi akkurátusság, ahogy esik, úgy puffan. :-)

Felnőttes fázis következik: egy hegyes ollóval lyukat fúrunk a tojások végébe, és beleszúrjuk a faágacskákat.

Zöld filcanyagból szabálytalan csillagszerű alakzatokat vágunk ki - de itt sem kell semmilyen mintát követni, bármilyen forma megteszi. A filcdarabokat egy kicsit bevágjuk középen, hogy be tudjuk csúsztatni a szárhoz, és papírragasztó stifttel a tojásra ragasztjuk.

Az arcok megrajzolása már gyorsan megy, az arckifejezések variálásában a határ a csillagos ég - és ezzel el is készült a  műanyag kindertojásbelsőkből álló tökkoszorú. 

+ Egy további ötlet: ha Halloween-dekorációt szeretnétek készíteni belőle, csak fekete fonalat kell keresztbe-kasul vezetni a tojások között, és akkor máris egy plusz látványelemmel, azaz egy pókhálóval tuningoltuk fel a koszorút. :-)


 
13 megjegyzés:

 1. mennyire szuper és eddig kidobáltam :O
  csinálnom kell :D

  VálaszTörlés
 2. Nemcsak a Kinder-tojás, de ez is ennivaló! :-)

  VálaszTörlés
 3. Ez nagyon jó! A húsvétit is elkészítettem, ezt is el fogom. Remélem a kisfiamnak nem fog nehezére esni még pár tojás elfogyasztása, hogy meg legyenek a hiányzó elemek. :)
  K.

  VálaszTörlés
 4. Én már a csibekoszorúért is oda voltam, szóval egyértelműen ez is nagyon tetszik :)
  Kreatív, egyszerű és olcsó mint mindig :)

  VálaszTörlés
 5. Először mindenkitől Kinder tojást kértünk ajándékba, de most már rá se tudunk nézni.A belsőket mindenki nekem gyűjti. :-))

  VálaszTörlés
 6. Nagyon jó ötlet!!!

  VálaszTörlés
 7. Még jó, hogy a 3as csomag Kindert veszem mindig, és nem dobtam ki a sötétsárgákat... Hónapok óta agyalok rajta, hogy mit lehetne velük-belőlük csinálni. :D
  Neked hogy áll rá ennyire a szemed az ilyesmikre? :)
  Köszönöm az ötletet!!! :)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon cuki lett, aranyosak a kis tökfejek! :)))

  VálaszTörlés
 9. Ez megint eszméletlen jó ötlet!
  Beleszerettem és már kész az enyém is :)

  VálaszTörlés
 10. Hello!
  Régi fajta kindertojás tojása érdekelne, saját célra, Minion csapat készítése céljából...
  Bármilyen megoldás érdekel :) Válaszokat előre is köszönöm :)

  I.K.

  VálaszTörlés
 11. Nagyon örülök, hogy tetszik nektek, köszönöm a kedves kommenteket! :-)

  VálaszTörlés