2013. október 26., szombat

Halloween-gurigafüzér


Egy ilyen katasztrofálisan sikerült munkanap után (mondjátok, hogy veletek is történik ilyesmi....), mint amilyen a tegnapi volt, egyszerűen képtelen voltam este akár egy ceruzát is arrébb tenni. A régi ötleteket böngészve azonban találtam egyet, amit még nem tettem ki (pontosabban csak a Kifőztük egyik korábbi számában jelent csak meg) - és szerencsére pontosan Halloween-témájú, úgyhogy éppen aktuális is... egy húsvéti dologgal kevésbé lennék most boldog. :-)

Tavaly ugyanerre az alapra meghívókat készítettem, de ez most teljesen más  - mondjuk úgy, szellemesen hangulatos. :-)

A pocsék napok pedig szerencsére előbb-utóbb véget érnek, ebben mindig lehet bízni a legrosszabb pillanatokban is... ezt a fantasztikusan bölcs gondolatot küldöm tegnapi sorstársaimnak, azaz a kollégáimnak, és persze mindenkinek, aki szereti! :-)

Amire szükségünk lesz ehhez a dekorációhoz, az néhány papírguriga (például papírtörlőtekercs elhasználása után keletkeznek ilyenek): Akrilfestékkel narancssárgára festjük a gurigákat:

 
A gurigákat feldaraboljuk:

Majd a végeiket ívesen behajtva kis csomagokat hajtunk belőlük.


 A kis csomagokba kézi fúróval vagy valamilyen hegyes szerszámmal lyukakat fúrunk, így alakítva ki a Halloween-tökökre jellemző mintázatot:

Végül pedig előkeresünk egy karácsonyi égősort (kifogástalan minőségűt), az égőket egyesével a gurigákba tesszük, és rájuk hajtjuk a csomagok tetejét és alját.

Ha megvagyunk a szükséges mennyiségű guriga kidekorálásával, már semmi akadálya annak, hogy esténként igazán hangulatos világítással szerezzünk örömet a gyerekeknek, és persze a fiatal lelkű felnőtteknek is. :-)

9 megjegyzés:

 1. Ha megcsíkozzuk filctollal és a tetejére rajzolunk zöld leveleket, még tökfüzérnek is jó!

  VálaszTörlés
 2. Valóban, tegnap valami munkahelyi fronthatás volt.... De olyan jó érzés tudni, hogy otthon vár a gyerek,a férj, a kiedvenc háziállat és az ember mindent elfelejt ( majd hétfőn folyt.köv.)

  VálaszTörlés
 3. Már készen is van kettő, az utcai ablakokba tettük. Alig várjuk az estét, hogy bekapcsolhassuk a világítást is!

  VálaszTörlés
 4. A Te alkotásod, szerintem: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=499881926773827&set=a.283763318385690.60602.280927288669293&type=1&theater

  VálaszTörlés
 5. Tökdíszesre festettem, már be is van kapcsolva. Faragtunk töklámpást is, mellette aludt Kormos cicánk, látnotok kellett volna! Mint egy reklámfényképen. :-) :-) :-)

  VálaszTörlés
 6. szeretem halloweent

  VálaszTörlés
 7. Ehhez a füzérhez nagyon illik a fekete cica. Imádom a blogodat, levendulalány. Szeretettel a Macskamágus. :-)

  VálaszTörlés