2013. május 28., kedd

Rózsás vállfák


Anyukámtól kaptam nemrég egy csomag csodaszépséges, különféle rózsamintás papírt. Sokáig töprengtem, mire használjam fel, és végül úgy gondoltam, az elsőt, ami a papírokból születik, ki másnak is készíthetném, mint anyunak... így  aztán olyan tárgyak díszítésére használtam, amit biztosan használni fog - remélem, tetszeni fognak neki. :-)

Elővettem három fehér vállfát, és nekiláttam.

A rózsás papírból kivágtam egy akkora darabot, ami kicsit nagyobb volt, mint maga a vállfa:

Dekupázsragasztóval átkentem a vállfa felületét:

Rásimítottam a papírt, majd jól rá is nyomogattam a fafelületre.

Megvártam, hogy szikkadjon egy kicsit a ragasztó,majd levágtam a felesleget a fáról. (Ehhez érdemes kisebb ollót választani.) Egy külön papírcsíkkal bevontam az alsó keresztrudat is, majd a teljes száradás után újra bekentem.

Ezzel készen is lettek a rózsás vállfák, mind a három. Az ehhez hasonló dekupázsolt ruhatartók ajándékként is alkalmas lehetnek, és persze használható hozzájuk szalvéta vagy más papír is, például gyerekeknek akár rajzfilmfigurás. :-)
De ezek most kimondottan romantikus stílusúak lettek - és egy kis romantikára kinek ne lenne szüksége...? :-)


10 megjegyzés:

 1. Jaj de gyönyörűek! :)

  VálaszTörlés
 2. És egy megjegyzés a kedves olvasóknak: Levendulamama rózsamániás,házuk egyik szobája rózsamotívumokkal ékes. Olyan igazi lányszoba, mert azt megcsinálni sosem késő, ahogy a romantika sem késő senkinek. :))

  Jó romantikázást kíván minden olvasónak, rózsával vagy anélkül a Levendulamama. :))

  VálaszTörlés
 3. Szépek lettek.

  Más(ok):
  Én mégcsak most készültem el a kreppapír-rózsákkal. A kisfiamnak nagyon tetszenek, folyton nyaggat, hogy csináljak még. Bevallom az ötödik után begörcsölt a kezem...és valahogy a fehérek nem olyan szépek mint a barackszínűek...de az összhatás remek :)

  Találam egy nagyon szép karláncot a neten, amit szerettem volna elküldeni neked, hátha tetszik. Ha rámírsz szívesen elküldöm a cikket. nerzsi78@freemail.hu

  Legyen szép minden napod!
  Nerzsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Nerzsi! A címem: pereceslevendula@gmail.com. Köszönöm!

   Törlés
 4. tök jó ötlet, dekupázs mániám töretlen de már tele vagyunk képkerettel, dobozzal :)azt tudtad h tapétaragasztóval a legolcsóbb?

  VálaszTörlés
 5. már egy ideje, fejben én is készítem az ajándékvállfákat :) a te vállfáid nagyon inspirálóak és persze csudaszépségesek! :)

  VálaszTörlés
 6. Gyönyörűek! Nagyon jó ötletet adtál a gyerek-mintás vállfákkal. Hátha elkezdenék használni a lányaim is, nem bánnám, ha nem mindig nekem kellene elpakolnom utánuk;)

  VálaszTörlés
 7. Jókor,, jó helyen.
  KÖSZÖNÖM.

  VálaszTörlés
 8. Hú de gyönyörűek lettek :)

  VálaszTörlés
 9. Kedves Levendulalány!
  Gyönyörűek a vállfák. Szeretnék én is csinálni, de még nem mertem belevágni.
  Nem kell a papírt megnedvesíteni a ragasztás előtt?

  VálaszTörlés