2013. május 7., kedd

Medvehagymás-juhtúrós tekercs


Ritkán szoktam olyasmit kitenni a blogra, ami nem a sajátom - de most éppen ez fog történni, mert egyszerűen muszáj. :-) Volt ugyanis egy csokor medvehagyma és egy csomag juhtúró a hűtőben, és körbenéztem, milyen kombinációban lehetne őket összehozni, és találtam egy receptet Sütidoboznál. Nagyon megtetszett, mert sokakkal ellentétben ő nem pogácsaként használta fel ezeket a hozzávalókat, hanem klassz tekercseket készített. Ezt a receptet használtam fel hát, és ez nagyon jó megérzés volt a részemről, mert elképesztően finom, abbahagyhatatlan finomság lett a végeredmény, amiről a hétvégi vendégek is csak szuperlatívuszokban tudtak beszélni :-)

Köszönöm szépen Sütidoboznak ezt a fantasztikus receptet, és mivel még egy pár napig lehet medvehagymához jutni, csak biztatni tudlak benneteket, próbáljátok ki, csodálatosan ízes, puha tésztás, vékonyan ropogós tetejű, étvágygerjesztően illatos sós süti lesz belőle... már most tudom, hogy a medvehagymaszezon elmúltával bazsalikommal és ruccolával is ki fogom próbálni :-)









A két kép saját, de a recept forrása még egyszer itt.

(Ó, igen, és csak így zárójelben: én egyből dupla mennyiséget készítettem, amiből 4 tepsinyi lett - és még így sem érte meg egy sem az aznap estét. :-)




6 megjegyzés:

  1. Egész évben sütheted, ha felcsíkozva dupla zacskóba zárva beteszed a medevehagymát a mélyhűtőbe. Én most spejzolom be. :-)
    S. Ildi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a tippet, nem tudtam, hogy ezt így lehet fagyasztani :-)

      Törlés

    2. Én is köszönöm a tippet. Pont tegnap raktam el néhány üveggel /olajjal, sóval, kevés bazsalikommal összeturmixoltam/. Mivel elég messze van az erdő, ahol szedtem, meg már virágzik is lassn, így csak jövőre követem ötleted. Köszi Severa Ági

      Törlés
  2. Dehogynem a sajátod, hiszen te sütötted! :) Gyönyörűek, amúgy is gyengéim a sós sütik! :) Jut eszembe, mit sütsz a BL-döntőre? A tavalyi fokhagymás rudacskáidat megsütöttem, nagyon fincsik voltak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki, Hankka, hidd el, nem fogsz benne csalódni, csudafinom :-) Még nem tudom, de mindig igyekszem valami igazán jó, sörre kiválóan csúszós rágcsával készülni :-)

      Törlés
  3. De azért csak óvatosan!
    http://velvet.hu/blogok/helyszinelo/2013/05/08/medvehagymanak_nezte_a_gyongyviragot_meghalt/

    A legalapvetőbb különbség a medvehagyma és a gyöngyvirág között, hogy előbbi levelének fokhagymás illata van, ha megdörzsöljük, míg utóbbinak nincs.
    Sütipék

    VálaszTörlés