2013. március 29., péntek

Last minute tojásdíszítés


Idén egyáltalán semmi időm sem maradt a belefeledkezős-ráérős tojásdekorálásra, úgyhogy muszáj volt valami nagyon gyors megoldás után néznem. Tegnap este fogtam egy kupac tojást, megfőztem őket, és amíg hűltek, előkerestem egy levendulamintás szalvétát, egy ollót, valamint egy papírragasztó stiftet. Ennyi, és nem több - és végül is nem lettek annyira rémesek. Némileg több idő és igényesség esetén az egész persze dekupázsragasztóval profisítható, de nekem most így is jók voltak, gyorsan-gyorsan.... Ti hogy szoktátok megoldani a tojásdíszítést, ha nagyon nincs időtök?
A képek éjfélkor készültek, úgyhogy éppen úgy is néznek ki, de egy last minute megoldáshoz ez pont így stílusos. :-)
És végre ismét péntek, és jön három csodálatos nap , meg persze a nyúl - kell ennél több? :-)

22 megjegyzés:

 1. Köszönjük és Örömteli, Felhőtlen Húsvétot!

  VálaszTörlés
 2. Jó sok hagymahély - ha beburkolod és harisnyával leszoritod, akkor szép márványosak lesznek - csak főzni kell. Esetleg utána dekupázsolni... kipróbálom

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most már késő, de lesz jövőre is Húsvét: Ha a harisnya alá apró zöld levélkéket szorítasz, annak formája a tojás színében megmarad, csak a többit festi be a hagyma. Berzselésnek hívják hivatalosan, nagyanyáink nagyrészt ezzel díszítettek a mi környékünkön, spórolásból, hiszen nem volt más. Judit

   Törlés
 3. Köszönjük ,kellemes Húsvétot kívánunk!

  VálaszTörlés
 4. Az lesz majd igazán last-minute amikor én a hétvégén tojást fogok festeni.. :) Nekem tetszenek, szépek lettek! Boldog húsvétot!

  VálaszTörlés
 5. Ha nagyon-nagyon nincs időm, akkor matricát ragasztok rá, és kész. Tavaly valamelyik újság mellékletében volt, és még abból maradt. De azért idén készült egy-két ráérős, kottapapírral - tapétaragasztó segítségével - teleragasztgatott muzikális darab is. :-)
  Áldott húsvétot kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Óóóó, nem lehetne erről látni egy vagy öt képet? Szívdobogtatóan egyedi lehet! :)

   Törlés
  2. Nagyon szívesen mutatom, bár azért lehetne mit finomítani a technikán... :-)
   https://picasaweb.google.com/102021955865803249816/Tojasok

   Törlés
 6. Gyönyörek! Imádom a levendulát!
  Neketek is csodás ünnepet!:-)

  VálaszTörlés
 7. Ha van otthon (esetleg karácsonyról maradt) aranyfesték, meg műanyag tojás (vagy olyan, amit később nem fogunk megenni) és egy tyúkfigura,ezeket be lehet festeni. Kosárba vagy dobozba rendezni, és megvan az Aranytojást Tojó Tyúk.

  Nálunk ez hungarocell tojásokból , egy törött és megragasztott kerámiapipiből meg egy régi szalmatyúkból készült. Nagyon helyesen néz ki, asztaldísznek van.

  Boldog húsvétot a Levendulalánynak és minden olvasójának!

  VálaszTörlés
 8. Egyszerű de nagyszerű :)
  Én utálom a Húsvétot, tehát a kemény három darab locsolómnak (akik remélem meggondolják magukat) be kell érniük egy- egy csokitojással :) Pedig ilyen szép tojásokat szívesebben adnék, de hát áhh... :D

  VálaszTörlés
 9. Pont jókor írtad ezt!Influenzás vagyok és így minden Húsvéti tervem elszállt,mert olyan gyenge vagyok.Tegnap stiftragasztóval kentem be hungarocelltojásokat és tekertem körbe fonallal, a másikat madzaggal.Ennyire telik most.De dekupázsra gondoltam még.

  VálaszTörlés
 10. Mi épp az előbb lettünk kész a lányommal, és teljesen elbűvölt a 7 évesem profizmusa. Nekem csak annyi dolgom volt, hogy a megfőtt tojásokat, piros tojásfestékbe rakjam. 3-4 perc után már szinte bordók lettek. Bori ezután ecetbe mártogatott fogpiszkálóval karcolja-rajzolja a mintákat, amit az iskolai játszóházban tanult el. Az ecet kimarja a tojásfestéket, és így olyan tojásaink lettek, mintha legalábbis írókával díszítettük volna. Azt hiszem idén ő zsebeli be a dícséreteket. Vidám nyuszi ünnepet kívánok kedves mindnyájótoknak! Évi

  VálaszTörlés
 11. Igen. Egyszerűek és szépek lettek a tojások. Az én kedvenc technikám a berzselés. Na de most, a hó alatt hol találok levelet, füvet? Óóóó Te Tél menj már!!!

  VálaszTörlés
 12. Mivel kicsi a lányom nem állok neki tojást festeni, inkább fogunk pár hungarocell tojást és arra ragasztunk húsvéti matricákat és adok a lánykám kezébe egy filc tollat és szabadjára engedem.
  Tavaly nagy sikere volt az ilyen tojásoknak. Egyedi, aranyos, de mégis van mit a locsolóknak adni.
  Persze a kis fiú locsolóknak kinder tojás dukál. :)

  VálaszTörlés
 13. Volt egy időszak mikor színes, mintás fóliát lehetett kapni, melyet a tojásra ráhúztuk és gőz fölé tartva (kanál segítségével) rázsugorodott a tojásra. Igaz ebben nincs semmi kreativitás, de gyorsan megvolt. :))

  Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!!

  VálaszTörlés
 14. Mi ugyanígy szoktuk megoldani a villámgyors tojásdíszítést, mint te, viszont mi édes gyereknek való húsvéti mintákat választunk. Tavaly a tyúkanyó volt a menő, úgy sajnálom, hogy nem tudom elküldeni a fotóját, mert igazán jópofán nézett ki. :) Idén viszont a festés előtt tojásra ragasztott pötty és csík alakú matricákat használtuk, aztán bele a festékbe, majd lehúztuk a mintákat. Szépek lettek, ami meg nem, filcből vágtunk rá mintákat, és ráragasztottuk. Még ezzel együtt is gyors volt.
  Mindenkinek kellemes Húsvétot!

  VálaszTörlés
 15. Mi idén készítettünk először húsvéti tojásokat a kis kétévesemmel. Csak simán ételfestékkel megszínezett vízben hagytuk állni a megfőtt tojásokat. Volt, amit előtte vékony ragasztócsíkokkal díszítettünk, így azok a részek megőrizték a tojás eredeti színét és kis csíkos tojlik lettek. Néhány természetes színezőt is használtunk (pl. céklalé, kávé). Egyszerűek, de aranyosak. Épp most mondta a kislányom a barna tojást nézegetve, hogy "ez a kávés tojás" :D

  Ezek a levendulamintás tojások nagyon helyesek lettek. Nagyon Kellemes Húsvéti Ünnepeket nektek!

  VálaszTörlés
 16. Sziasztok! Mi a 6 éves fiammal "festettünk" tojást idén, hagyma és lilahagyma héjával együtt főztem meg a tojásokat, olyan sötétek lettek, hogy a kisfiam azt hitte először, csokitojás. Aztán levegőre puffadó fehér festékkel díszítettük, szerencsére olyan vékony csőre van annak a festéknek, hogy szépen lehet vele rajzolni. Édes volt, ahogy küzdött a gömbölyű felülettel és a "Boldog Húsvétot" felirattal! :) De azért nyuszit is sikerült rajzolnia... :D
  Így kívánok Neked - és mindenkinek, aki olvassa - Boldog Húsvétot!

  VálaszTörlés
 17. óóó, mi se készültünk sokat az ünnepre, igy most jutottam ide. ez nagyon jó, az én világom, egyszerű és nagyszerű! no, akkor jövőre :)

  VálaszTörlés
 18. óóó, mi se készültünk sokat az ünnepre, igy most jutottam ide... ez nagyon jó, az én világom, egyszerű és nagyszerű! no, akkor jövőre :)

  VálaszTörlés
 19. Ragasztóval rajzolj mintát és szórd meg csillámmal, vagy ragasztózd be az egész tojcsit és hempergesd meg csillámporban. Szóval csillámos lesz...
  Áldott ünneplést kívánok jövőre is :)
  Nerzsi

  VálaszTörlés