2013. január 30., szerda

Képeslap sok-sok szeretettel


Ezt a képeslapot születésnapi ajándék mellé készítettem, egy számomra nagyon kedves személynek, de ha valamelyikőtök tartja a Valentin-napot, éppen megfelelő tálalás lehet egy szívből jövő üzenetnek. Ebből persze rögtön ki is derül, hogy mi nem tartjuk, és csak azért szoktunk felfigyelni erre a napra, mert a leendő vejünk a Bálint névre hallgat. Persze ő egyelőre még csak nemrég kezdte meg a 8. évét, úgyhogy még akármi is lehet, de reméljük a legjobbakat :-)
Szóval, lényeg a lényeg, ez a képeslap mindenféle szeretet átadására megfelelő - sőt, az átadás képeslap nélkül is kiválóan működhet. :-)

Tudjátok, hogy mennyire közel állnak hozzám az én szeretett mintalyukasztóim (lassan nevet adok nekik, és ágyam mellé teszem őket éjszakára), így most is az egyiket használtam a képeslap elkészítéséhez - de persze enélkül is tökéletesen megvalósítható a dolog, sablon segítségével.

Kivágtam 7 db szívet, mindegyiket félbehajtottam, majd szépen egymáshoz ragasztottam ezeket a feleket:Egy szép mintás kartonból kivágtam a képeslap alapját képező papír téglalapot. Az elejére egy vékony selyemszalagból kötött masnit ragasztottam, majd kettéhajtottam:

A meghajtott karton belsejébe, éppen középre beragasztottam a szívformát - a bal szélét  lap bal oldalára, a jobb szélét a jobb oldalra, és ezzel el is készült a képeslap.

Rendkívül egyszerű, mégis van benne valami különleges, hiszen ha borítékba tesszük, kibontáskor látszik csak a kinyíló szív - és hát van annyira beszédes, hogy mellé nem kell nagyon keresni a szavakat.... :-)32 megjegyzés:

 1. Egyszerűen elbűvölő :-)

  Remélem, szuper volt a pár nap "szünet", boldogságos születésnapot kívánok!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csodás volt, csak rövid, de hát az ilyenekből sosem elég... :-) Köszönöm nagyon!

   Törlés
 2. ezek szerint újra otthon... :) ugye majd mesélsz (képekben is)? Isten éltessen! @-}->- (ez egy szülinapi virág akarna lenni :D)
  a képeslap pedig nagyon kedves! mi sem tartjuk külön a Valentin napot, igyekszünk inkább a minden nap egy kis "valentinozás" elvét követni :D viszont a tv műsorba kértek tőlem a témára kreatív ötletet... nagy feladat :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, itthon, és szeretnék mesélni is, csak valahogy le kellene szűrnöm vagy 500 képet :-) Köszönöm a virágot! Képzeld, majdnem beleírtam a bejegyzésbe ezt a mindennapvalentint, de aztán mégsem, pedig mégis így van :-) Hát, annyira nem irigyellek ezért a témaválasztásért, nem könnyű - de ezt is csodásan meg fogod oldani, abban biztos vagyok :-)

   Törlés
  2. :) mindennapvalentin ♥
   már nagyjából kigondoltam a témát a valentinos műsorhoz, erre szóltak, hogy előtte csináljak valami farsangost is... :) legyen egyszerű, 5 percbe férjen bele, és bármelyik háztartásban fellelhető alapanyagokból legyen... holnap reggel 9kor vesszük fel és még halvány fogalmam sincs, hogy mit csinálok :D

   Törlés
  3. Óóó, de helyesek ezek a szerkesztők... biztos már elkéstem ezzel, de szellem lepedőből? Antennajelmez alufóliából? Múmia vécépapírból? Vagy bármilyen virág - zöld felső és nadrág, a fejre meg papírból egy nagy virágfej? Hirtelen ezek jutnak eszembe :-)

   Törlés
 3. Boldog születésnapot kívánok, és remélem nagyon jól sikerült a szüneted!
  Édes ez a képeslap, az ötletet elraktároztam, biztosan hamarosan el is készítem. Úgy látom, be kell szereznem egy nagyobb szív mintalyukasztót is...:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Igen, nagyon jól, majd szeretnék be is számolni róla :-)
   Egy nagyobb szív mintalyukasztó nagy kincs, szerintem megéri a beszerzést, én az enyémet már rongyosra használtam, de még mindig bírja éllel és türelemmel :-)

   Törlés
 4. Először is nagyon boldog szülinapot kívánok!!! A képeslap gyönyörű! Egy kérdéssel fordulnék hozzád, ami ide kapcsolódik. Kaptam egy Sizzix Big Shot gépet, de csak kerülgetem. Nem igazán tudok vele mit kezdeni, pedig biztos csoda dolgokra képes. Próbáltad már? Készítettél ilyennel már valamit??? Köszönöm a választ%

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm nagyon! Hú, de irigy vagyok!! :-) Sajnos nekem sincs ilyenem, csak álmodozni szoktam róla... úgyhogy nem tudok épkézláb ötleteket mondani rá azon kívül, hogy annyira jó neked, hogy van egy ilyened! Muszáj lesz nekem is gyűjtenem rá... :-)

   Törlés
 5. Boldog szülinapot !!
  Szavaztam a blogodra a http://bloggerina.nlcafe.hu/termek/kifli-es-levendula !!!!
  Szeretném ha dobogós lennél !!!
  Nagyon ötletes ez az ajándék is !!
  Jó nagy lyukasztód van az enyém nagyon picike !!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, Ildikó, nagyon kedves ez tőled! Igen, én szerelmes vagyok ezekbe a nagy lyukasztókba, lassan elvonóra megyek miattuk :-)

   Törlés
 6. A Valentin nap 2003 óta az a nap, amikor még kettesben voltunk - másnap febr. 15-én megszületett az első fiam, így inkább az ő szülinapjának az előestéje:)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor ez a nap nektek mindig különleges lesz egy kicsit, sokkal szebben, mint másoknak...

   Törlés
 7. Nagyon édes :)
  És én is szavaztam a blogodra. Remélem te nyersz :) hajráááá és éljen, hogy újra van bejegyzés :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, jólesős... de az esélytelenek nyugalmával nézem a dolgot :-)

   Törlés
 8. Wow idea semplice e d'effetto!!! Un abbraccio Michela

  VálaszTörlés
 9. Ezt imádtam! Tovább is gondoltam karácsonyi lapként...csak egy szép nagy duci fenyő formájú lyukasztót kell szereznem :)
  Ja, és disznóság, hogy csak fészbúkkal lehet szavazni... :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg, az is nagyon szép lenne... na majd idén :-)

   Törlés
 10. Én is szavaztam :) Nagyon tetszik a blogod, remélem Te nyersz :)

  VálaszTörlés
 11. Sajnos,aki elolvasta a jelenleg első helyezett blog első posztját, az tudja, Kiflinek nincs esélye.Mert Kifli nem disznólkodik, ismeri a magyar helyesírás szabályait és írni is tud.

  Ha a humor a négybetűs szavak használatából áll, én vállalom,hogy ninc s humorom...

  És téged, Levendulalány, olyannak szeretlek, amilyen vagy. Ne változz meg!!!!

  VálaszTörlés

 12. BOM DIA!!!
  TUDO DE BOM, MUITA PAZ E MUITA ALEGRIA
  BJOS DA ELO

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Obrigado, Elodie, estou feliz por você se sentir assim!

   Törlés
 13. A 2. hozzászóló hatására kiváncsiságból megnéztem a bloggerina verseny jelenlegi első helyen állóját, hát... nem nem volt türelmem végig olvasni és teljesen egyetértek a névtelen hozzászólóval.
  Gyorsan szavaztam is Rád, hogy növeljem az esélyeidet:-
  Hajrá!!!!
  Nagyon tetszik, amit csinálsz.
  Én is Boldog Születésnapot kívánok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is beleolvastam abba a blogba, és egyetértek veletek. Ami pozitív, hogy az első 50 közül zsűri fog választani, és nem csak a szavazatok számítanak így. Úgyhogy mi rendületlenül szavazunk és szurkolunk! :)

   Az jutott eszembe még, kár hogy nincs kinn kép a szavazásnál. Vajon utólag lehetne kirakni egyet? Például a "mindenkinek fülig ér a szája ha ránéz"-csibékről :)

   Edina

   Törlés
  2. Köszönöm, Edina :-) A képet nem tudom, őszintén szólva, nem én adtam le a nevezést, de megnézem...

   Törlés
  3. Liza, nagyon-nagyon köszönöm! :-)

   Törlés