2012. december 4., kedd

Karácsonyi kéznyom-koszorú


A következő ötlet akkor jött, amikor a gyerekek kezét rajzoltam le ismét - évente egyszer mindig megteszem, jó összehasonlítgatni a növekedést... és arra gondoltam, ezekből a kéznyomatokból készíthetnénk egy kedves és vidám kinézetű díszt karácsonyra, ami ezúttal nem a szépségről-eleganciáról-esztétikus kivitelezésről szólna, hanem felvállaltan lenne bolondos, sokszínű és egyedi, amilyenek mi is vagyunk - és amilyen a világon az összes család.
Persze, nem az évenként gondosan félretett kéznyomokat használtam fel, hanem körberajzoltam egy szétszedett kartonpapír dosszién mind a négyünk kezét, majd ezeket kivágtam, és ezt sablonként használva készítettem még további jó pár papírformát a négyféle méretű kézből.

Egy újabb rendhagyó koszorú lett belőle, amire ránézek, egyszerűen muszáj mosolyognom - annyira benne vagyunk mind a négyen...

Óvó néniknek vagy tanító néniknek is szeretettel ajánlom ezt az ötletet - a csoportban/osztályban lévő gyerekek kezét elég egyszer körberajzolni és kivágni, a létszám minden bizonnyal simán kiad egy ilyen koszorúhoz elegendő alapanyagot.

Körberajzolva:


Kivágva:

 
 


Alapot készítve:

 
 


Felragasztva :-)
21 megjegyzés:

 1. Karácsonyfát már készítettünk hasonló technikával, de koszorút még nem. Nagyon aranyos ötlet és még van idő bőven elkészíteni:)! Köszönöm az ötletet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A karácsonyfa is szívet melengető látvány lehetett...

   Törlés
 2. Csodás ötlet! És minden évszakban elsüthető. De jó!
  Üdv: Timi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, legfeljebb más mintás papírokat kell hozzá használni :-)

   Törlés
 3. Nagyon jó, kincsesfuzettel egyet értek :]

  VálaszTörlés
 4. Kedves Levendulalány!
  Olvasgatom a sok jó ötletedet! Eddig még sosem írtam, de nagyon szépeket gondolok!!! Most viszont kérdezni szeretnék, ezért vettem egy mély levegőt és megnyilvánulok: olyan sok helyen írsz a mintás papírokról... hol lehet ilyeneket beszerezni? Több helyen kerestem, de apró mintás szinte sehol sem volt, kreatív boltban sem, ha mégis van, kicsi a választék. Igaz, hogy nem budapesti vagyok... Nekem megnyugtató lenne, ha kiderülne, hogy Te is hosszú évek kutatómunkájával hoztad össze a készletet :), ez segítene, hogy legyek türelmes a keresgélésben...
  Köszönöm, ha válaszolsz!
  Sári

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sári, én is vidéki vagyok, de ha fővárosi lennék (voltam eleget:), akkor is a vaterát használnám a kreatívkodásos alapanyagok begyűjtésére, szerintem sokszor lehet kifogni, baromi jó dolgokat, eszméletlen áron. Van külön hobby-kreatív részleg, ott keresgélj.:)

   Törlés
  2. Külön a Meskának is van alapanyag részlege, ott is jó dolgokra bukkanhat az ember :)

   Törlés
  3. Szia, Sári!
   Sok évig keresgettem én is ezeket a papírokat, pont ilyen tapasztalatokkal, mint te. De aztán megtaláltam a forrást :-)
   Ezek a szép mintás papírok néhánszor már kaphatóak voltak az Aldiban is, persze itt voltak a legkedvezőbb áron is, viszont csak évente néhányszor kerül be a kínálatba pár napra. (Ezekről az akciókról mindig szoktam írni, úgyhogy nem lehet lemaradni róla :-)
   Állandóan pedig itt kaphatók:
   kisebb választékban, de olcsóbban: http://winkler.turbo.at/shop_hu/index.php?cPath=1263_2013
   nagyobb választékban, de drágábban: http://www.opitec.hu/index.php?fk=XpFkl&ak=BT34U

   Törlés
 5. Nálunk az oviban a gyerekek ilyen koszorúikon gyűjtik a jóság-csillagokat... :)

  VálaszTörlés
 6. nagyon tetszik! a napokban megpróbálom megcsinálni a munkaközösségben, ránkfér egy kis összefogást sugalló karácsonyi díszlet :) ha összejön megmutatom :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó, mindenképpen! Veled jó lehet együtt dolgozni :-)

   Törlés
 7. I loved your blog. Congratulations! So beautiful!!!

  VálaszTörlés
 8. Én is a kézlenyomatokat találtam ki, de én ajándékkísérőnek. Három kicsi gyerkőcöm kezét körberajzoltam, kivágom színes papírból és ráírom, hogy "áldott karácsonyt mami". Így mindhárom gyerkőc kezén lesz valami, személyessé téve az amúgy is személyes ajándékot.
  Neked pedig kedves Levendulalány, további sok türelmet és ihletet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez is nagyon édes ötlet, köszönöm, hogy leírtad!

   Törlés
 9. Kedves Levendulalány, gyönyörű a blogod! Lehetne egy kérésem: készítenél betlehemet is, mint ahogy Panka és Csiribí készült, az valmi csodás volt. Nézegetem a karácsonyi készülődéseket és sehol a szent család, mintha a lényeg veszne el valahol a sok csili-vili dísz között...

  VálaszTörlés