2012. október 9., kedd

Kórházi virág


Tegnap este látogatóban voltunk - az egyik barátnőm kisbabát vár, és még a nagy esemény előtt szerettem volna adni neki néhány szeretetteljes puszit. Sokat töprengtem, mit vigyek neki - rágcsának nem láttam sok értelmét, a virágokat pedig nem szokták annyira szeretni a kórházakban -, így végül arra jutottam, készítek neki valamit, ami virág is, de mégsem igazi, és azért a szeretetem benne van.
Persze, kis helyigényű ajándékot terveztem, mert saját tapasztalatból tudom, fél pillanat alatt tele lehet rakni a kórházi szekrényke tetejét... de reméltem, hogy egy pár négyzetcentiméternyi felületfoglalás még belefér. :-)

Kikészítettem egy pici virágcserepet és néhány darab színes filcet:

A filcekből különböző méretű, hullámos szélű köröket vágtam ki, és ezeket pillanatragasztóval egymáshoz ragasztottam:

A virágcserépbe levegőn száradó gyurmát tömködtem (de a só-liszt gyurma is megfelel). Egy hurkapálcát kettétörtem, és zöldre befestettem, majd száradás után a virágok közepébe szúrtam, és oda is rögzítettem a pillanatragasztóval.
A cserép belsejébe egy kör zöld filcet tettem, amelyen előtte két kis vágást ejtettem.
A cserépre körben cikkcakkban kivágott filccsíkot ragasztottam.
Már csak zöld leveleket kellett ragasztanom a szárakra, és beszúrhattam a gyurmába a virágokat.
A cserép szélére kötöttem egy masnit, aztán gondolatban még sok-sok szeretetet tettem a virágok mellé, és ezzel készen is lett az ajándékom - úgy láttam, hogy sikerült örömet szereznem vele... :-)
21 megjegyzés:

 1. Ez nagyon aranyos kis ajándék bármilyen alkalomra! Köszönöm az ötletet, el is készítem. Egyszer írtad, milyen pillanatragasztót használsz, de már nem találom mikor, kérlek írd meg, és azt is hogy hol kapható! Köszönöm! íszép napot kívánok: Zsuzsa

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Zsuzsa! A Loctite Gel a kedvencem azóta is :-) Nem a legolcsóbb, de egy pötty is elég belőle, és nagyon jól tart

   Törlés
 2. Annyira egyszerű, mégis gyönyörű! :) Minden elismerésem :)

  VálaszTörlés
 3. Szép, és nagyon jó ötlet. Viszont páratlan számú virággal szebb lenne!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon kedves ajándék lett!Hasonlót már én is készítettem,igaz dekorgumiból és cserép nélkül:) Barnusom szülinapján a lányoknak ez volt az egyik tombola-ajándék:))) (Aminek az ötlete persze tőled származik:) )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gondolom, hogy nagyon értékelték! Meg is nézem a blogban, biztos leírtad :-)

   Törlés
 5. Jaj de bájos :) az biztos, hogy mindig mosolyt csal majd a tulajdonosa arcára :) igazi színkavalkád a sivár kórteremben, ki ne örülne neki?!? :)

  VálaszTörlés
 6. Kedves Levendulalány! Friss feliratkozó vagyok a blogodra, de már az összes bejegyzésedet elolvastam - visszamenőleg mindet. :) Túlzás nélkül mondhatom, hogy teljesen el vagyok varázsolva. Megvalósítható, szeretettel és egy kis ügyességgel elkészíthető ötleteid vannak. Mindig olyat posztolsz, ami nekem is tetszik és nem adom fel a bejegyzés felénél, mert rájövök, hogy valami olyan is kell hozzá, amire nincs pénzem, vagy itthon nehezen beszerezhető. Ismeretlenül is köszönöm, hogy megosztod az ötleteidet, amikből párat én is szeretnék elkészíteni, bár csak ügyetlenül és nem túl eredeti módon másolni foglak, de én nem vagyok ilyen kézügyességgel megáldva. :) Kívánok nagyon sok jó ötletet a továbbiakra is! Mindannyiunk örömére is! :) Köszönöm még egyszer. Üdvözlettel: Noémi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Noémi! Nagy örömet szereztél ezzel a kedves hozzászólással, ami most nagyon rám fért - köszönöm neked... Nagyon biztatnálak erre a "másolásra", ahogy te írod, remélem, sok örömet okoznak neked is ezek az ötletek. Várlak szeretettel máskor is!

   Törlés
 7. Gyönyörű! A színek is nagyon tetszenek, meg úgy az egész! :) Csatlakozom az előttem szólóhoz, minden szavával egyetértek, és én is köszönöm. :) (Most azon agyalok, hogy egy hasonló milyen jól mutatna a kislányom leendő gyerekszobájában)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sőt, még akár nagyobban is el lehetne készíteni, az lenne igazi gyerekszobai dekoráció :-) Ha arról a pici lányról van szó a képeden, én úgy látom, hogy hozzá nagyon illene egy ilyen virág :-)

   Törlés
 8. Nagyon mutatós és aranyos, biztosan jókedvre derítette a megajándékozottat is! :) És tartós, ezek a gyönyörű virágok nem hervadnak el! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, még ölelést is kaptam, úgyhogy szívből remélem, hogy jobb ötlet volt, mint két tábla csoki - persze azt sem szabad lebecsülni :-)

   Törlés
 9. szia! a szalag opitec? ilyet keresek :)

  zizi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Nem, a KIK-ben vettem, a Kerepesi úton. Többféle gyönyörű mintás szalag is volt benne, és 250 Ft volt az egész :-)

   Törlés
 10. Kedves Levendulalány! Kerestelek a blogon megadott mailcímen, de nem kaptam választ. Kérlek, jelentkezz nálam, hello@masni.com . Köszönöm a Masnislány

  VálaszTörlés