2012. szeptember 5., szerda

Virágbaba


Amikor a kisiskolástól elköszöntem tegnap reggel, megígértem neki, hogy amikor délután hazaértünk, mindenképpen szakítunk időt a kézműveskedésre. Ezt az ígéretet persze be is vasalta rajtam, de addigra már ki is gondoltam, mit fogunk készíteni - a hétvégén a Liget Fesztiválon ugyanis láttam egy kislány kezében egy figurát, amit rögtön elraktároztam a fejemben, mint nagyszerű ötletet. Szerencsére múltkor megint kifogtam egy barkácsleárazást, ennek keretében zsákmányoltam néhány kicsi agyagcserepet, úgyhogy semmi akadálya sem volt az iskola utáni alkotásnak... ami lehetett volna akár feszültséglevezetés is, de nem az volt, mert a Nagyobbik rém boldogan jár egyelőre iskolába, mindenfajta feszültségtől mentesen. :-)

Szóval, a figura, amit a kislány kezében láttam, egy kis agyagcserépből és egy papírgolyóból, valamint egy kevés filcanyagból állt - ez volt az alap, amiből a mi figuráink megszülettek. Egészen pontosan virágbabákról van szó, legalábbis mi így neveztük el őket - az ismeretlen kislánynak pedig hálás vagyok, hogy nagyszerű, nem túl időigényes és kreatív ötletet adott, éppen olyat, ami egy friss iskolásnak való. (Bár a Nagyobbik alkotását nem tudtam lefotózni, nem hagyta, azt mondta, egy kicsit szégyellős a baba. :-) )


Először is tehát szükség volt a pici agyagcserépre és a papírgolyóra:

A cserepet zöldre festettük akrilfestékkel:

És ráragasztottuk a papírgolyót pillanatragasztóval:

Vastagabb zöld filcanyagból egy olyan hosszú csíkot vágtam ki, ami éppen körbeérte a baba fejét, majd cikkcakkosra vágtam. Vékonyabb fehér filcanyagból kétszer ilyen hosszú és jóval szélesebb csíkot vágtam, és ezt is kicikkcakkoztam:

A fehér csíkot egy kis eltolással kettéhajtottam, alul pillanatragasztóval rögzítettem egymáshoz a két réteget, majd a zöldet is ráragasztottam.

Összetekertem, és a végeket összeragasztottam:

Majd ezt a papírgolyóra ragasztottam:

Ezután már csak be kellett fejezni a babát: megrajzoltam az arcát, a fehér szirmokat kihajtogattam, szirmok közepébe pedig beragasztottam egy sárga pompont. A zöld filcből még kivágtam két levelet, ezeket is pillanatragasztóval rögzítettem, és el is készült a virágbabánk, azaz egyből kettő is - de mint tudjuk, a másik túl szégyellős volt :-)22 megjegyzés:

 1. Óóóó, de édes! Milyen kedves ötlet, ki fogjuk próbálni, köszönet érte!

  VálaszTörlés
 2. Váoooo, belefogok...ebbe is! De áruld már el, milyen festékkel tudod ennyire szépen bekenni a cserepet, mert nekem soha nem sikerül...
  Ez a virágbaba nagyon aranyos!

  VálaszTörlés
 3. És mitől lett sárga a virág közepe?:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ott van a szövegben, egy sárga pompont ragasztottunk bele :-)

   Törlés
 4. Évi, ez megint nagyon kedves lett!!!

  VálaszTörlés
 5. Pedig szívesen megnézném a kis pajtását is, biztosan nagyon aranyosak együtt is! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg azok, de hát a személyiségi jogokat tiszteletben kellett tartanom :-)

   Törlés
 6. Juj de nagyon kedves ez...:)Tüneményes,imádom!De őszintén,én soha de soha nem tudnék ilyen bájos pofit rajzolni neki...ilyet csak Te tudsz.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dehogynem! Hiszen látod, csak három pötty meg pár vonal... csak próbáld ki, higgy nekem :-)

   Törlés
 7. Na most előkeresem a cserepeimet otthon. :) Nagyon aranyos lett.

  VálaszTörlés
 8. Báááááááááájos!!!

  VálaszTörlés
 9. Gratulálok a blogodhoz, és ehhez a virágbabához is! Egy másik nyusziszerető...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Anita,én pedig nagyon-nagyon köszönöm neked hogy tavaly ősszel ideirányítottál Évi blogjára...Örök hála érte!:D

   Ó és várom már a Te karácsonyi inspirációidat is...:)))

   Törlés
  2. Anita, köszönöm, nagyon-nagyon jólesik a kommented! És én is osztom Hajnoc véleményét, nagyon várom, hogy elinduljon megint a karácsonyi inspirációs oldal, abszolút kedvencem volt tavaly :-)

   Törlés
  3. Huh, köszi a biztatást, remélem lesz rá időm! Egyébként vicces, hogy én is kispesti vagyok, és a kislányom nekem is most kezdte a sulit...:)

   Törlés
 10. Nagyon szep ez a munkad is....szerintem pirossal kombinalva akar karacsonyi manokat is lehetne krealni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Óóó, de jó ötletet adtál ezzel! Köszönöm! :-)

   Törlés