2012. szeptember 22., szombat

Órarend tejesdobozbuszon


Igazi hagyomány nálam, hogy az első igazán hűvös őszi napon megfázom. Abszolút kihagyhatatlan program ez nekem, úgyhogy meg sem lepett, amikor egymás után ötöt tüsszentettem, rögtön tudtam, néhány napig ki leszek vonva a forgalomból... annak rendje és módja szerint be is lázasodtam, a torkom meg igazi háborús övezet, de arra legalább jó ez a kis kényszerszünet, hogy a nap nagy részét fekve töltöm, mivel nincs erőm a függőleges helyzetre.
Szerencsére viszont vágni-ragasztani még ebben az állapotban is lehet, úgyhogy ki is használtam az időt egy kis alkotásra. :-) A múltkor elkészült gyurmaórarendünk mellé már akartam készíteni egy másikat, mert ugye a mágneses verzió fent van a hűtőn, de a Nagyobbik íróasztalára is mindenképpen kellett egy - és akkor már gondoltam, adjuk meg a módját...
Most nem mondom, hogy ez egy gyors dolog, sőt, nagyon nem, kimondottan piszmogós program - de betegen heverészve éppen megfelelő elfoglaltság volt. Mert a csak úgy heverészés, az nem megy nekem :-)

Kellett hozzá először is egy kiürült, kimosott tejesdoboz:

Ezt először is bevontam mintás papírral:

Ezután a doboz tetejét öt helyen kifúrtam:

A doboz két oldalára 3-3 tejesdobozkupakot ragasztottam pillanatragasztóval:
Mintás papírból a kerekekre felnit ragasztottam, majd felkerültek az ablakok és pár kismadár is. :-)

A mintás papírjaimból kivágtam jó pár csíkot:

A csíkokat kettéhajtottam, a végüket zászlószerűre vágtam, és ráírtam a tantárgyakat:

Kettétörtem három hurkapálcát, mert szükségem volt 5 "zászlórúdra" - ezekre ráragasztottam az elkészült kis zászlókat, az órarendnek megfelelően
Befejeztem a többi napot jelképező pálcákat is, és utolsó simításként a beszúrt hurkapálcákat egy-egy pötty pillanatragasztóval rögzítettem a busz tetejébe.

Nagyon helyesen mutat az íróasztalon, és bár a Kisebbik is elvitte pár brümmögős körre, még azt is egészen jól bírta :-)


24 megjegyzés:

 1. Mikor megláttam a végeredményt, csak ennyit mondtam: "Mennyire jó!" :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó! Ezt megcsináljuk a fiúkkal. Úgyis rágták a fülemet, hogy kézműveskedjünk. :)))
  Köszi!

  VálaszTörlés
 3. Jobbulást! Nagyon köszi az ötletet, káprázatosan nézhet ki az asztalon!!!!! :) Üdv: Abigél

  VálaszTörlés
 4. tutijóóó ötlet! ami viszont zavar, az a zászlócskák mintája..jojózik a szemem 1-1-nél, ahogy elolvasom mi van ráírva, ha vastagabb fekete filccel lenne sztem nem lenne ennyire zavaró, persze ez csak amolyan észrevétel :)

  VálaszTörlés
 5. Megint hatalmasat alkottál! :D
  Viszont a sok minta nekem is bezavar :S

  VálaszTörlés
 6. nagyon szép lett, megkérdezhetem hogy hol veszel mintás papírokat? én egyszerűen sehol sem találok csak scrapbookhoz valót :(

  VálaszTörlés
 7. A buszsofőr a legédesebb...meg a madárkák...meg az egész :D

  VálaszTörlés
 8. Nagyon jó lett. Biztos vidámabban indul az iskolai nap Nagyobbiknak, ha rátekint az órarendjére. Szuper, hogy ilyen színes és vidám!

  VálaszTörlés
 9. Nagyon jó! Köszönöm az ötletet!Tetszik,hogy naponta jelen van a mozgás, nálunk hetente csak kétszer jelenik meg a torna!Sajnos!Jobbulást!Kellemes vasárnapot!Puszi!

  VálaszTörlés
 10. Zseniális, mint mindig!!! Gyógyulj meg hamar!!!!
  Andi

  VálaszTörlés
 11. Fantasztikusan jó ötlet, szuper kivitelezés! :-)
  Mielőbbi gyógyulást!!!!

  VálaszTörlés
 12. Köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok, és biztosan már ettől is jobban leszek hamarosan, hogy ennyi pozitív kommentet küldtetek! :-) Köszönöm még egyszer!

  Luca, itt: http://www.opitec.hu/index.php?fk=XpFkl&ak=BT34U
  A tömbökből szoktam venni, mert azok gazdaságosabbak - és néha-néha az Aldiban és a Lidlben is lehet kapni ilyeneket. Ezeket az akciókat mindig szoktam előre jelezni :-)

  VálaszTörlés
 13. Szenzációs, hogy mi mindent ki tudsz találni némi hulladékból, amit más kidob!

  VálaszTörlés
 14. Nagyon klassz ötlet! és milyen jó, hogy a brümmögős köröket is kibírta! ;) Nálunk sem maradna az asztalon, az tuti :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na azóta egyszer már meg kellett javítanom a kerekek ragasztását :-)

   Törlés
 15. Nagyon jól néz ki! Néha rábukkanok külföldi blogokra, ahol mindenféle kicsit szokatlan de nagyon jó ötletet találok. Örülök, hogy vannak azért itthon is hasonlóan kreatív emberkék!

  VálaszTörlés
 16. Nagyon tetszett az ötlet, így a héten elkészítettük az osztályommal. Kicsit más, mint a tiéd, de nekünk korlátozottak voltak az anyagaink. Itt olvashatsz is róla majd: http://sucika67.blogspot.hu/
  Várom a további ötleteidet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Várom, hogy kikerüljön, nagyon-nagyon tetszik az a munka, amit a gyerekekkel folytatsz! Bárcsak mindenki ennyire lelkiismeretes, szeretetteljes és igényes lenne, aki gyerekekkel foglalkozik....

   Törlés
  2. Köszi a kedves szavakat!

   Törlés
 17. Ezt meg kell csinálnom!!! A páromnak is megmutatom! A gyerek is rápörgött. Menthetetlenül :D
  Nerzsi

  VálaszTörlés