2012. szeptember 24., hétfő

Hangulatvilágítás raklapdeszkából


A netet egy ideje rendesen elöntötték a raklapokból készült fantasztikus alkotások, az ágyvégektől a dohányzóasztalokig, úgyhogy már tényleg mindannyian tisztában vagyunk azzal, mennyire nagyszerűen használható tárgyakról is van szó. Már írtam arról, hogy a sógorom jóvoltából hozzánk is szoktak raklapok érkezni, igaz, csak darabokban, a kerti sütés-főzéshez - és még így is ellenállhatatlan vágyat érzek sokszor arra, hogy valamit gyártsak belőlük.
Legutóbb is kiragadtam a legrövidebb darabot a léckupacból, azzal a biztos tudattal, hogy nekem ebből KELL valamit készítenem - persze, hogy mit, azt ilyenkor még sosem tudom. :-) De mégis, egy ilyen deszka látványa valahogy mindig alkotásra sarkall... ti nem éreztek így? :-)

Ilyenkor - addig is, amíg nem érkezik meg az ihlet - mindig gondosan lecsiszolgatom a deszka felületét, és lefestem valamilyen színre (most éppen fehérre).

És sosem tudom megállni, hogy aztán vissza ne csiszolgassam egy kicsit, olyan szép kopottasra. :-)
Aztán bementem a garázsba, hogy letegyem a csiszolópapírt, és azzal a lendülettel magamra rántottam egy doboz teamécsest - ezzel máris megérkezett az elhatározás, hogy hangulatvilágítást eszkábálok a deszkámból. :-)

Négy golyócskányi gyurmaragasztóval (BluTac) a deszkára rögzítettem négy teamécsest:

És jöhetett a dolog kreatív része :-)
Fogtam egy fekete alkoholos filctollat, és mintázatot rajzoltam a deszkára. Hát, nem vagyok egy rajzolózseni (ez a szerep nálunk a Nagyobbiké), ezért csak egy egyszerű indamintára vállalkoztam, de reméltem, hogy ezt talán nem rontom el. :-)
És úgy éreztem, ennél többet nem is kell hozzátenni.
Este ki is próbáltuk, milyen hangulatot eredményez a raklapdeszka - és teljesen jól vizsgázott. :-)

24 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszik ! Érdekes, hogy amikor elkezdtem olvasni a bejegyzést (nem lestem és nem mentem lentebb megnézni a képeket), nekem is a világítás jutott eszembe ... bár nem mécses, hanem spotlámpákra gondoltam, de jelen esetben ez most mellékes :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik! Igen, valahogy adódik ez, mert raklap -> hangulatos -> meghittség -> világítás... de tényleg, az is milyen jó lenne, ha raklapdeszkákból összeácsolnánk egy falat, és abban elrejteni pici spotokat... na majd egyszer :-)

   Törlés
 2. hmm... lehet szét kéne szednem a raklap ágyamat?? :D

  VálaszTörlés
 3. Nemnemnem! Az biztosan szenzációsan néz ki, esetleg képet lehet kérni róla? :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. sajnos még csak az ideiglenes fázisban van, mert gyorsan kellett valami az albiba a matracom alá. és vajon mi volt az első gondolatom ;) de amint lesz időm/felszerelésem csinálok valami irigylésre méltó csodát! :))

   Törlés
 4. Háááát ez már megint nagyon jó (öt)lett!!!:)))))

  VálaszTörlés
 5. Tökéletes az időzítés! Barátnőmnek közeledik a születésnapja és nemrégiben festette át a szobáját fehérre, és fekete-fehér kombinációkkal dekorálta. De ilyen mécsestartója még nincs :D És nálunk épp most építettek a fiúk egy garázst és van hulladék faanyag... Azt hiszem ezt így, ahogy van le kell koppintanom :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ilyenkor annyira hasznosnak tudom érezni magam! Köszönöm :-) :-*

   Törlés
 6. Köszönöm, köszönöm, köszönöm!!! Idén - neked köszönhetően - már most, szeptember végén tudom, milyen lesz az adventi koszorúnk! :)) És igen, bátran érezd magad hasznosnak, mert tényleg annyi, de annyi hasznos és szép ötletet osztasz meg velünk! Bár néha elkélne a segítséged, én sokkal lustább vagyok... :)
  Köszi! Iza

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Iza, úgy örülök a kommentednek, mert képzeld, először beleírtam a bejegyzésbe, hogy formabontó adventi koszorúnak is el tudom képzelni... de aztán kitöröltem, mert szeptemberben adventi koszorúról írni? :-) De bíztam abban, hogy lesz, aki meglátja benne a lehetőséget, és lett! :-) Köszönöm!

   Törlés
  2. Nagyon örülök, hogy én is örömet tudtam neked okozni!:)) Képzeld, már "megrendeltem" páromtól a lécet!:) Iza

   Törlés
 7. Ó és ismét a gyengéim:))nagyon-nagyon hangulatos lett,gratulálok hozzá!!!

  A tökcsaládot én is elkészítettem,a fiúk nagyon szeretik:)a konyhaablakba kerültek így mindennap jókedvre derítenek.Köszönöm még 1x is az ötletet:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, mindig eszembe jutsz, ha meggyújtok egy ilyen sk-világítást :-D Nagyon szívesen, biztos nagyon édesek lettek!

   Törlés
 8. Szia!
  Minden elismerésem az ötletekhez.
  Én a wc papíros koszorúalapot most fejeztem be.Nagyon jó lett.Viszont a díszítésben megakadtam.Őszi hangulatút szeretnék és a bölcsibe szánom.Szerinted mivel dobhatnám fel?Celluxra mivel tudok ragasztani?Szép napot!
  Üdv:Zsuzsi

  VálaszTörlés
 9. Szia, Zsuzsi! Celluxra ragasztópisztollyal tudsz ragasztani, ez a legtartósabb megoldás. Őszi hangulatút ilyenkor nagyon könnyen tudsz csinálni: gyűjtögess mindenféle terméseket (gesztenyét, makkot), de tehetsz rá apró fenyőtobozt, mogyorót (bármelyik fajtát), a rózsabokrokon virágzás után ilyenkor maradó ál-csipkebogyókat, kisebb színes leveleket, levendulát, szalmavirágot, bármelyik fa termését, szóval ilyenkor van miből válogatni :-)
  Korábban nekem is volt egy őszi koszorúm itt a blogon, ihletnek esetleg: http://kiflieslevendula.blogspot.hu/2011/10/ajtokoszoru-oszi-kincsekbol.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a segítséget.Holnap megyünk gyűjtögetni.Gesztenyénk meg már úgyis van sok.Remélem sikerül vmi szépet alkotni.Még egyszer köszi!

   Törlés
 10. Azon mosolygok itt magamban, hogy ehhez igazából nem kell raklap...csak egy léc!!! De az ötlet fantasztikus, és ismét gyönyörű. Le a kalappal.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez bizony így van, ehhez bármilyen léc jó :-) A raklap arra jó példa, hogy nem kimondottan szép fa alapanyagból, egy nagyon kevés időráfordítással is megvalósítható a dolog - persze ha akad rendes léc, az is tökéletes :-)

   Törlés
 11. Nagyon szép és hangulatos! :) Már a raklapdeszkából készült konyhai dekorációd is annyira tetszett, ez a hangulatvilágítás is szuper ötlet! :)

  VálaszTörlés
 12. Köszönöm,köszönöm,köszönöm!
  Már félig kész,most szárad.Közben készülnek a krepp papír tökök is.Folyamatosan vadászom nálad a gyorsan elkészíthető ötleteket és még sosem maradtam hoppon!
  Judit

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon-nagyon szívesen, örülök, hogy így gondolod :-)

   Törlés
 13. Ez egészen csodálatosan néz ki! :)

  VálaszTörlés