2012. július 4., szerda

Sörtorta


Nemrég történt, hogy szeretett sógorom 45 éves lett, ezúton is Isten éltesse :-)

Sokat töprengtünk, mivel is tudnánk őt meglepni, aminek úgy igazán örülne is, mert ha valami komolyabbat veszünk neki, jól letol minket. :-) De azért egy 45. születésnap mellett nem lehet csak úgy elmenni, igaz? Meg aztán nyár is van, meleg is van, foci Eb is van (mármint ez még akkor volt) - kinek mi jut erről eszébe? Nekünk - és biztosan tudtuk, hogy neki is - természetesen a jó hideg sör. :-) Elhatároztam hát, hogy kap 45 doboz sört, mert hát tudom, hogy szereti, de mégsem veszi le a fejünket érte.... és ha már születésnap és ennyi doboz, akkor mi más is készülhetne belőle, mint egy sörtorta?

Úgyhogy ha van hasonló évfordulóval büszkélkedő, sörkedvelő kedves barátotok vagy családtagotok, szerintem ez jó ötlet, és a sógorom arcán a mosoly is erről árulkodott. :-)
Végül 48 dobozból készült el a torta, mert így jött ki szépen szabályosan a három emelet, de azt hiszem, nem bánta ezt a kis "öregítést"... :-)Természetesen a kockázatok és mellékhatások tekintetében mindenki kérdezze meg kezelőorvosát és gyógyszerészét. :-)
21 megjegyzés:

 1. Pelenkatortáról már hallottam, amit babalátogatóba visznek, de is nagyon jó ötlet, gratulálok az ünnepeltnek is.

  VálaszTörlés
 2. Állati jó :-) Szerintem szinte minden pasi örülne egy ilyen szülinapi tortának!

  Isten éltesse az ünnepeltet :-)

  VálaszTörlés
 3. :DDDD

  Ennek az én uram is jobban örült volna mint a névnapi ajándékának :D (Az csak hat dobozból állt:)Igaz az is Kozel volt :D

  Hatalmas ötlet amúgy,nagyon tetszik :D

  VálaszTörlés
 4. A gyerekeknek tervezett pelenkatorta után szabadon ... Nagyon jó ötlet, és egyedi kivitelezés! :)

  VálaszTörlés
 5. Ez nagyon ötletes és jól néz ki ! Isten éltesse sógorodat utólag is !
  Gondolom örült a "tortájának" !

  VálaszTörlés
 6. Hát ez nagyon jó ötlet! Gratulálok a kivitelezéshez is, nagyon szuperül néz(ett) ki! :)

  VálaszTörlés
 7. nem tudom, az előbbi megjegyzésem elment-e, mert valami fura történt közben, így mégegyszer: :) a férfiakat nehezebb megajándékozni, így nagyon jól jött ez az ötlet, köszi a tippet! egyébként pelenkatortát én is készítettem már, és az is nagyon bevált: http://fxtina.blogspot.com/search?q=baritakar%C3%B3

  VálaszTörlés
 8. Névtelen, köszönjük szépen!

  Viki, én is azt hiszem :-) Nagyon köszönjük!

  Hajnoc, örülök, hogy tetszik! És a Kozel, az bizony nagyon-nagyon jóó :-)

  Hvivko, pedig valahogy eszembe sem jutott a pelenkatorta, csak elkezdtem rendezni a dobozokat, ééééés akkor :-)

  Dominika, köszi :-)

  Éva, nagyon köszönjük! Igen, úgy láttuk, nagyon örült :-)

  IsaBella, köszönöm szépen, igyekeztem nagyon :-)

  Kriszta, nagyon szívesen! Édes ez a pelenkatorta, de hát a baba mindent visz, annyira tündéri! :-)

  VálaszTörlés
 9. Zseniális!!! Egy ilyennek még én is örülnék:-) Pedig nem vagyok se pasi, se 45 éves!

  VálaszTörlés
 10. Utólag is boldog szülinapot az ünnepeltnek! :) Ötletes ajándék, és micsoda összhang az ajándékot és a csomagolást illetően! :)

  VálaszTörlés
 11. Ez nagyon ötletes :) Anyukám is egy rekesz sört vett APukám szülinapjára, épp az EB előtt, ő egy nagy masnival kötötte át, így is nagyon hatásos ajándék volt, ennél nagyobb öröm egy sört kedvelő férfinak nem is kell ;) Isten éltesse a sógorodat is!

  VálaszTörlés
 12. Kedves Levendulalány!
  Vannak bizonyos oldalak, amiket reggelente mindig megnézek, és ma azon kaptam magam, hogy szinte bosszankodom, hogy nincs Nálad új bejegyzés. Aztán elszégyelltem magam, ne haragudj. Csak amikor az embert elkényezteted... tipikusan a kisujj és az egész kéz története.
  Szép napot!

  VálaszTörlés
 13. Nekem is ez járt egész nap a fejemben,ez az elkényeztetés dolog...és pont azért jöttem hogy "sajnáltassam" magam kicsit de látom valaki már megelőzött :)))

  Bizony,így van ez,a jót könnyű megszokni és nehéz róla lemondani..még egy napra is :)

  VálaszTörlés
 14. Orsi, hát bevallom, még én is :-)

  Hankka, nagyon köszönöm mindkettőt :-)

  Ági, gondolom, apukád nagyon-nagyon értékelte, hogy ilyen felesége van, szerintem ez nem gyakori :-) Köszönöm szépen!

  Névtelen és Hajnoc, egyfelől borzasztóan jólesik, amit írtok, másfelől tudom, ez milyen, nekem is vannak kedvenc blogjaim, ahol nem jó érzés nem találni új bejegyzést. :-) És bárcsak írhatnék is, de mostanában teljesen összesűrűsödött az életünk, és akadnak problémák is a Kisebbik körül, ami a lelkemet nagyon lefoglalja, de remélem, hamarosan jobb lesz... és azért igyekszem ám írni, amikor csak tudok, remélem, a kis kihagyásokat elnézitek nekem :-)

  VálaszTörlés
 15. A fő, hogy a Kisebbik körül rendeződjenek a dolgok!!! Ők az elsők, ez csak természetes :) A cukkinis brownie ötlete meg zseniális :) Minden jót Nektek!

  VálaszTörlés
 16. Ági, köszönöm szépen, nagyon kedves vagy, remélem, így lesz... Szép hétvégét kívánok neked!

  VálaszTörlés
 17. Drága Levendula! :-)
  Éppen dobozos sörökkel legózom. Bátyám nemsokára 42 éves lesz. Nem is olyan egyszerű ez a torta. Te összeragasztottad valamivel őket? És mi az a vastag fehér a masni és a dobozok között? Egyébként kénytelen vagyok én is öregíteni őt, de azt találtam ki, hogy a plusz sörök alkoholmentesek vagy ízesítettek lesznek, azt nem szereti csak a felesége. :-)
  Ölellek és nagyon ksözönöm ezt az ötletet is!

  Ági

  VálaszTörlés
 18. Szia, Ági! :-) Csak a körök szélét ragaszottuk össze celluxszal - azaz kiraktuk az alsó szintet, és körben vastag celluxszot tekertünk rá. Aztán rárakosgattuk a középső szintet, és ezeknek is körben a szélét összeragasztottuk. A felsőt ugyanígy. A "vastag fehér masnit" nem értem pontosan, szerintem ilyen nincs rajta :-) A fehér csík krepp-papírból került rá, azért, hogy tortásabb jellege legyen, és aztán ezt kötöttük körbe selyemszalaggal, ebből lett a masni is.
  Arra már nem emlékszem biztosan, lehet, hogy a szintek közepén lévő négy sört is összeragasztottuk a rajtuk álló néggyel, hogy ne mozduljanak el... azt hiszem, így volt, mert szuper stabil lett a torta. :-)

  VálaszTörlés
 19. Hálás köszönetem. Én is celluxos ragasztásra gondoltam. A közepeket gyurmaragasztóval vagy kétoldalassal megerősítem majd. Igen, igen, a krepp papírt nemismertem fel, azt hittem valamiféle anyag!
  Most már mindent tudok! Majd megmutatom a végeredményt és persze áldom a nevedet! Úgy megölelnélek!!!
  Ágnes

  VálaszTörlés
 20. A 70 éves sörimádó nagypapám nevében is nagyon köszönjük ezt az ötletet! :) Hétvégén általunk is megvalósult, és nagy sikere lett!
  Magam sem értem, hogyan, de pontosan 70db-ból sikerült kirakni (mindenféle görcsölés nélkül), ilyen lett:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=451155698275627&set=a.427430973981433.97576.343920552332476&type=1&relevant_count=1

  VálaszTörlés