2012. július 9., hétfő

Barátok


Ismét egy rendesen zsúfolt hétvégén vagyunk túl - volt benne egy esküvő, egy ottalvásos kerti mulatság, bevásárlás, autószerelő, Forma1-futam, wimbledoni teniszdöntő, mexikói vacsora -  ezért aztán most másról ma nem tudok írni, mint arról, hogy az a legjobb, amikor az ember a barátai között azt érzi, mintha egy nagy, zajos, csupa élet olasz családban élne. :-) És annyira jó tud lenni az, amikor este körülülünk egy kerti asztalt, nevetősen és szeretetben, és bár mindannyian különbözőek vagyunk, nagyon más életutakkal, van egy közös és megingathatatlan alapunk - a barátság.
Hálás vagyok a barátaimért, mert egytől egyig fantasztikus emberek, és nem is tudom, mivel érdemeltem ki őket, de szerencsére ők valamiért tudják. :-)

Három kedvenc idézetem a barátságról - először Francois de la Rochefoucauld-tól:
"Bármily ritka is az igazi szerelem, még mindig nem olyan ritka, mint az igazi barátság."

Az ókori bölcstől, Szókratésztől:
"Mindenki hallja, hogy mit mondasz, a barátok meghallják azt, amit mondasz, de az igazi barát figyel arra is, amit nem mondasz ki."

És végül egy rendkívül találó megállapítás Sylvia Plath-tól:
"Nincs, ami olyan szentül megpecsételhetne barátságokat, mint egy közös hányás."


Köszönöm, hogy vagytok :-)
5 megjegyzés:

 1. Egy igaz barát valóban nagy kincs...:)

  VálaszTörlés
 2. Néha úgy érzem, rohannak a napok, csak kapkodom a fejem az elintéznivalók tengerében, közben meg teli a naptár programmal, ide menni, oda menni, meghívás itt, családi összejövetel ott és persze túrák, kerti partik. Olyan nyűgnek tűnik néha, de abban a pillanatban, mikor már ott ülünk, hangosan nevetünk a vicceken, és megkérdezik tőlem, hogy vagyok és összejött-e a munka, vagy megvettem-e azt a könyvet, amiről a múltkor szó volt, rájövök, semmiért nem cserélném ezeket a pillanatokat. Mi is részesei vagyunk több baráti társaságnak is, s ezért igazán hálás vagy a Sorsnak.

  VálaszTörlés
 3. A barátság és a szeretet egylényegű

  "A szeretet látja, amikor a legrosszabb vagy, de sohasem feledkezik el arról, hogy mi benned a legjobb; a szeretet kicsit csodálatosabbnak hisz, mint amilyen valójában vagy; a szeretet végtelen órákat tud beszélgetni veled, vagy csak csendben ül melletted, ha azt szeretnéd; jobban örül a sikerednek, mint te magad; nem akar mindent jobban tudni, okosabban csinálni, nem akar állandóan tanítani; figyel rád akkor is, amikor a mondandód nem különösebben érdekli. Azért, mert a szeretet hiszi, hogy fontos vagy!" (MaiIGE-2012)

  A szeretet szót helyettesítsd be a barát szóval, és megtalálod őket.

  JÓ, hogy VAGY!
  Nerzsi

  VálaszTörlés
 4. Ildi, annyira tudom, milyen érzés ez... tökéletesen megfogalmaztad. Köszönöm!

  Nerzsi, igen, ez is nagyon így van... hálás vagyok ezekért az értékes gondolatokért.

  VálaszTörlés