2012. május 22., kedd

LEGO-lámpa


Az egyik kedvenc játékom a mai napig a legózás. Akármikor ülök le a gyerekekkel a szőnyegre építeni valamit, teljesen elvarázsol, és egyszer csak arra eszmélek, hogy a kicsik már rég valami teljesen mással játszanak, én meg csak építek, építek, építek... :-)

Az egyik ilyen építős délután alkalmával jutott eszembe, hogy van egy nagyon viharvert kislámpa-maradványunk,aminek a papírernyője már rég szétszakadt, csak a lámpatestet őrizgetem - mi lenne hát, ha nem egy hagyományos papírburát gyártanék hozzá, hanem legóból építeném meg a hiányzó részt?
A kicsik egy pillanat alatt belelkesedtek - hiszen házat meg hajót meg autót és hasonlókat már számtalanszor gyártottunk, na de egy lámpát? Úgyhogy nagy segítségemre voltak, mert kiválogatták a két legós dobozunkból a 2x4-es elemeket, és aztán pedig ügyesen folytatták az általam megkezdett alapot. Ennél lelkesebbek már csak este voltak, amikor felavattuk az új lámpánkat - egészen csodálatos színeket és fényeket produkáltak a kockák, és mindannyiunkat lenyűgözött ez a nagyon egyszerűen megvalósítható, különleges lámpabura.

Ha van otthon legótok és akad egy kicsi, felhasználható lámpatest, tegyetek egyszer egy próbát - esküszöm, nincs az a gyertyafény, ami ennyire romantikus fényeket eredményezne... már csak azért is megéri egy estére megépíteni. :-)

Mivel a képek nem igényelnek túl sok magyarázatot, nem is írok hozzájuk kommentárt - beszéljenek helyettem a kockák és a fények.
Annyira megtetszett nekünk a végeredmény, hogy egy szimpla Ikea-lámpát is bekockáztunk :-) Persze, majd lebontjuk, hiszen a kockákból még ezer és ezer tárgyat fogunk építeni - de egy pár napig még gyönyörködünk a fényekben :-)16 megjegyzés:

 1. Hasonlót készítettek a fiúk, sajnos megolvadtak, megpörkölődtek a kockák. :(
  Nálad biztosan messzebb esnek a kockák az égőtől, vagy kisebb a teljesítmény, vagy nem világít sokáig. Vagy mindhárom együtt. :)

  VálaszTörlés
 2. Orsi, szerintem is, tisztára odavagyok érte :-)

  Virág, megolvadtak a kockák?? Nálunk meg szinte át sem melegedtek... ezeknek a kislámpáknak persze elég kicsi a teljesítménye, úgyhogy szerintem ezek nem okozhatnak bajt. Persze komolyabb foglalatot nem szabad használni... de nálunk esténként sok órán át megy a legós lámpa, és tényleg semmi baj nincs vele, viszont annyira látványos, hogy csak na :-)

  VálaszTörlés
 3. Ha a Lego-gyár meglátná ezt az ötletet, biztos megvenné. És akkor annyi pénzt kérj érte, hogy főállású blogger lehess, minden olvasód nagy örömére. :))

  VálaszTörlés
 4. Jaj ez tényleg gyönyörű lett!:)Képzeld pont ilyen ikeás lámpáim vannak nekem is a nappaliban,és nemrég azon gondolkodtam hogyan lehetne kicsit "megszépíteni" őket.Igaz nekünk még csak duplonk van egy halommal de talán abból is meg lehet ezt oldani,max. nem lesz ilyen látványos a végeredmény...de azért kipróbáljuk!:)

  VálaszTörlés
 5. Névtelen, óóó, bár úgy lenne, nagyon szép álom ez :-)

  Hajnoc, szerintem olyan jók ezek az ikeás lámpák, festhetők meg dekupázsolhatók meg bármi... nem is tudom, lehet-e még kapni. De biztos, hogy duplóval sem lesz rossz, és a srácok imádni fogják, ezt garantálom :-)

  Kamrapolc,köszi :-)

  VálaszTörlés
 6. Ez is szuper ötlet.
  Nagy Legórajongó vagyok én is! Szerencsére az ovisaim is szeretik, így időnként még munkaidőben is Legózhatok, legálisan :D

  VálaszTörlés
 7. Elképesztően jól néz ki!! Gratula!
  Andi

  VálaszTörlés
 8. Liza, ezért most nagyon irigyellek :-) a legózásra sosem lehet ráunni, az biztos...

  Andi, nagyon köszönöm!

  VálaszTörlés
 9. Szuper! Egy fiú szobájába nagyon jól mutat.
  Különben én is imádok legózni. Hajdanán volt bölcsődei gyakorlatunk a középiskolában, egyik asztalnál mi játszottunk a barátnőmmel, a másiknál a gyerekek. Nem zavartuk egymás köreit!! :)

  VálaszTörlés
 10. Kriszti, el is tudom képzelni, szerintem én is pont így tettem volna :-)

  VálaszTörlés