2012. május 10., csütörtök

Ajándék a Kedvesnek


Karácsony környékén írtam arról, mi Vele nem veszünk egymásnak ajándékot, hanem az a hagyomány, hogy mindig készítünk egymásnak valamit - mert teljes hittel gondolom azt, a legigazibb ajándék mindig belülről jön.
A gyerekek persze más dolog, ők persze mindig kapnak több vásárolt ajándékot is, de emellett mindig kapnak egy igazi élményt is - meggyőződésem, hogy ha felnőttként visszagondolnak, nem fogják már tudni, mit kaptak gyerekként ajándékba, de a Kisebbik emlékezni fog a Thomas-szülinapra, a Nagyobbik pedig a születésnapjára rendezett családi jelmezbálakra, vagy a karácsonyi itthoni bábelőadásunkra....

Szóval, nagyon hiszek az élmény erejében, és azokban a dolgokban is, amelyek nem kerülnek pénzbe, de többet mondanak bármilyen vásárolt ajándéknál.

Amkor Vele készülünk egymásnak ajándékot adni, az mindig elég nagy kihívás azért, hiszen mindig ki kell valamit gondolni, amihez nem kell vásárolni semmit, de mégis mindennél jobban árulkodik arról, mit is jelent nekünk a másik. Szerintem érdemes egyszer kipróbálni, mit szól a Kedves, ha olyasmit adtok neki, amiben "csak" a szívetek van benne... vagy ha ti is készítettetek-adtatok már ilyesmit neki - és nem nagyon nagy titok - meg is írhatjátok, hátha tudunk egymásnak jó ötleteket adni. :-)

Én is írok most három ilyen semmiből készülő ajándékot - ha valamelyik megtetszik nektek, egészen nyugodtan használjátok fel a ti Ő-tök születésnapjára, házassági évfordulóra vagy akár csak úgy, mert adni mindig jó...


1. Örömdoboz

Csak egy kis kartondoboz kell hozzá és sok papírcetli - a dobozkát valami szép papírral be lehet vonni, vagy akár lefesteni és matricát ragasztani rá, ahogy én tettem. Ha ez megvan, a cetlikre egyenként írjatok olyasmit, amiről tudjátok, hogy jó érzést jelent majd Neki, ha elolvassa. Én azt mondtam az enyémnek, arra használja ezt a dobozkát, hogy ha nagyon rossz vagy nehéz napja van, húzzon ki három összehajtott papírkát, olvassa el, és máris szebben fogja látni a világot....

Írhattok rá közös szép vagy vidám emléket, írhattok rá szerelmi vallomást vagy idézetet, megkérhetitek a gyerkőcöt, hogy tegyen a papírra festékes ujjlenyomatot, rajzolhattok neki egy kis képet magatokról vagy akár megkérhetitek a barátokat is, hogy ők is írjanak Róla egy-egy kedves mondatot, aztán pedig hajtsátok össze a papírokat, és tegyétek a dobozkába.
Minél több papír van, annál jobb :-)
2. Kuponfüzet

A kuponokat szinte mindenki szereti - hát még ha azok teljesen személyre vannak szabva :-) A megvalósítás itt is nagyon-nagyon egyszerű: azonos méretre vágott, megírt papírlapok, amelyeket aztán belehelyezünk egy félbehajtott kartonpapír-borítóba - és máris készen van az Ő saját kuponfüzete, amelyből belátása szerint használhat fel bármikor bármit.

A kuponok tartalmának megírása egyébként nagyon jó szórakozás, legalábbis én annak idején nagyon élveztem az én verzióm megalkotását :-) A kuponok témáját bármilyen területről meríthetjük, csak példának írok néhány ötletet:

- vacsorakupon egy szabadon választható étteremben
- frissítő homlokmasszázs-kupon, amely bármelyik este beváltható
- féléves előfizetés-kupon egy tetszőleges újságra
- kirándulás kettesben kupon (gyerekek nélkül)
- 100 %-ig zavartalan meccsnézésre jogosító kupon
- egy tetszőleges időpontban beváltható fürdés vagy vécézés kupon (elnézést, de nálunk például ez nagyon népszerű volt, akinek vannak gyerekei, az tudja, miért :-) )
- DVD-kupon egy tetszőleges film megvásárlására
- mozijegykupon
- egyórás, tetszőleges időpontban beváltható zavartalan számítógépes játéklehetőség
- egy szabadon választható sütemény megsüttetésére jogosító kupon (bármikor)
- 4 különféle típusú sör egyidejű megvásárlására jogosító kupon
- 5000 Ft értékű kupon, amely ruházat vásárlásakor váltható be
... és így tovább :-)


3. Azért szeretlek, mert....

Mi nők - valljuk be - egyszerűen imádjuk hallgatni, miért is szeret bennünket a Kedves. Nos, az én tapasztalatom az, hogy Ők is imádják hallgatni a mi érveinket :-) Fogjunk tehát egy adag kis kartonlapot, és mindegyikre az "Azért szeretlek..." mondat folytatását írjuk. Írhatunk komoly, de vidám dolgokat is, sőt, akár pajzánabbakat is, kinek milyen az érvrendszere. :-) Írhatunk a külső vonzerőről és a belső értékekről, arról, hogy azért (is) szeretjük, mert annyira jó apa, vagy mert ő rúgja a legszebb gólokat vasárnapi focin, vagy mert olyan gyönyörű mély hangja van, vagy mert a történeketeket ő tudja a legviccesebben elmesélni, vagy mert olyan jó vele egyszerűen csak hallgatni is, vagy mert a tenyerén hord minket, vagy mert annyira dögös a kapucnis kabátjában... 

Ha megvagyunk, tegyük a lapokat egy kis kosárba vagy dobozba, és amikor odaadjuk Neki, mondjuk azt, minden magyarázat itt található arra, miért is szeretjük Őt - garantálom, hogy a legférfiasabb férj is meghatódik majd legkésőbb az ötödik kártya kihúzásakor, és milyen jó, ha marad még sokszor ennyi érv is a dobozban...
Ez csak három, semmibe nem kerülő ötlet arra, hogyan szerezzünk igazi, őszinte örömöt... de biztosan Nektek is megvannak a magatok kedves, 0 Ft-os ajándékai - ha nem túl bizalmas dolog, úgy örülnék, ha írnátok róla :-)


44 megjegyzés:

 1. Karácsonykor, mikor már mindenkinek megvettük az ajándékot, valahogy ránk, kettőnkre már nem jutott. Egy pillanatnyi csüggedés után átgondoltam, mi is történt velünk abban az évben, és rájöttem, hogy több kisebb, nagyobb és egészen nagy tervünk is megvalósult. Így ezeket felírtam egy papírra és ez a papír került szépen a fa alá. Amikor együtt olvastuk, az nagyon jó volt.

  VálaszTörlés
 2. Sötétben világító festék és befőttesüveg kell hozzá, no meg ecset: az üvegre pingáljuk a csillagos eget, külön kiemelve a Kedves csillagképét, aztán a sötétben lehet romantikázni. :-)
  Persze más is kerülhet rá, szívecskék vagy a neve, vagy tényleg bármi, amit a kézügyesség enged...

  VálaszTörlés
 3. Jaj, ezek mind-mind annyira jó ötletek. Biztosan ki fogom próbálni őket karácsonykor, vagy valentin napkor, de közeleg a Kedves szülinapja, lehet nem bírom ki akarácsonyig, megkapja már most valamelyiket:-) Köszönöm az ötleteket!

  VálaszTörlés
 4. Le vagyok nyűgözve! Ezek mind-mind csodás ötletek! Köszönet érte! Kíváncsi vagyok mit szól majd hozzá Ő?! :D Sztem tetszeni fog neki....

  VálaszTörlés
 5. Dominika, el is hiszem, olyan jó így egy pillanatra megállni, és végignézni, mennyi mindent értetek el együtt... azt hiszem, ezt én is össze fogom így írni karácsonykor, mert az ember hajlamos azt gondolni a mindennapok taposómalmában, hogy nem jut egyről a kettőre, pedig dehogynem.

  Ágnes, ez nagyon romantikusan hangzik.... megnézem, hol lehet ilyen festéket kapni :-)

  Anikó, nagyon-nagyon szívesen, biztos vagyok abban, hogy nagy öröm lesz belőle :-)

  Fróni, ezek már korábban megvalósított ajándékok mindhárman, és tényleg nagyon-nagyon boldog volt ezektől :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A sötétben világító festéket egy helyi hobbiboltban vettem, DEKA COLOR DISCO néven fut, 25 ml, 900.-ft, többféle színben kapható, én tipródtam a pezsgő és a neonsárga között, végül ez utóbbit választottam. Neten biztos sokfélét találsz.

   Törlés
  2. Köszi szépen, már keresgélek is :-)

   Törlés
 6. Az én Kedvesem elég önbizalom hiányos és sokszor elfelejti, hogy mennyien is szeretjük (állandó megerősítésre van szüksége) Egy kerek szülinapra egy scrapbook albumot kapott tőlem, amiben összegyűjtöttem neki gyerekkorától a fontos helyszíneket, embereket, fényképekkel, kis tárgyakkal. Megkértem őket, hogy írják le miért is szeretik őt. Nagy szervezési munka volt, de megérte!
  Mi is így ajándékozunk, de erről már írtam :) OLyan jó ránézni azokra a dolgokra amit ő csinált nekem!

  VálaszTörlés
 7. Én két éve karácsonyra készítettem kupon-füzetet, mert már semmit sem tudtam kitalálni! Óriási sikere volt! Még a munkatársainak is megmutatta a férjem!:)

  VálaszTörlés
 8. Kuponfüzetet készítettem már én is, volt benne joker kupon is :)
  És szerelmi vallomásokat is adtam neki, de én úgy oldottam meg, hogy apró papír darabokra írtam a vallomásokat. Mind azzal kezdődött, hogy "Azért szeretlek, mert... ". Vettem egy doboz Ferrero-t (nagyon szereti), óvatosan lehúztam a neylont a dobozról és minden egyes kis golyóra cérnával erősítettem fel a feltekert kis papírt. Elsőre nem is látszott. Kicsit el volt kenődve, mikor a desszertet átadtam, de mikor kinyitotta! Hirtelen nem tudta, ezt így vettem-e? Nagyon örült neki és bár a Ferrero már rég a múlté, a papírtekercseket még mindig őrzi.

  VálaszTörlés
 9. A világító festék - befőttesüveg projekthez itt egy kis ízelítő:
  http://www.facebook.com/lucylovesphotos#!/photo.php?fbid=292424694138000&set=a.292424630804673.69609.167001613346976&type=3&theater
  Üdv: Erika

  VálaszTörlés
 10. Hát kicsordult a könnyem, megmondom őszintén :-) Ez az Ajándék!

  VálaszTörlés
 11. Ne haragudj Levendulalány, de én most sokkal jobban kíváncsi lennék arra, Te miket kaptál Tőle! Ő is ilyen kreatív?

  Én készítettem már "jobb napok befőtt"-et, amibe hangulatos idézeteket, vicceket, csomagolt bonbonokat raktam, ezekből egy-egy rosszabb nap esetén ki lehet bontani egyet.

  VálaszTörlés
 12. Olyan jókat írtok és annyira tetszik ez a poszt, hogy kilépek a névtelenségből.
  Én időt adtam karácsonyra, mert mindketten a saját idő hiányától szenvedünk, mióta babánk van. Ilyeneket írtam rá: "Most hagyjatok aludni" "Sakkozni akarok" "Gyere velem sétálni" (esténként ő szokta elvinni a kisfiunkat egyedül) "Most hagyjatok magamra". Szív alakú papírokat vágtam ki és arra írtam. Nagyon örült neki:).

  VálaszTörlés
 13. Én a Kedves névnapjára fundáltam ki a következő egyszerű, ámde nagyszerű ajándékot:
  Fogtam egy stóc A/4-es fénymásolópapírt, ügyesen (egy vonalzó és egy sniccer segítségével) A/5-ös méretre vágtam őket, majd kisebb adagonként (amennyit egy lyukasztó kibír) két-két pöttyöt lyukasztottam az összesre, nagyjából ugyanoda (a hosszabbik oldalukra). Ezután egy jó vastag kartonból kivágtam két téglalap darabot borító gyanánt, amik icipicit nagyobbak az A/5-ösnél, bevontam szép zöld papírral, ugyanúgy kilyukasztottam őket, végül két kis spárgával az egészet átfűztem, megkötöttem, és már kész is volt egy gyönyörű, saját készítésű napló. :-) Hogy még szebb legyen, hajtogattam egy tea-papír virágot, és az elejére ragasztottam. Ja, a fedőlap belső oldalára pedig egy szép idézet került.
  És ez lett a mi KÖZÖS utazó naplónk. :-) Már van is benne bejegyzés. Csak vigyázni kell a lapozással, hogy a spárga el ne szakítsa a lapokat.
  Sok szeretettel ajánlom mindenkinek! És a ti ötleteitek is szuperek, mindenképpen lenyúlom majd őket! :-)

  VálaszTörlés
 14. Orsi, ez annyira szép ajándék! Gondolom, nagyon meghatódhatott a kedvesed... és remélem, utána csak elég volt kinyitnia az albumot, és minden kételye elszállt!

  Tipitá, én meg azt hittem, én találtam fel a dolgot :-) De hiába, rokon lelkek...

  Ildi, ez nagyon édes, és olyan sok szeretet van benne... te is éppen ezt találtad ki, hogy "Azért szeretlek, mert...", de jó :-)

  Erika, nagyon köszönöm! Ettől annyira belelkesedtem, hogy már rendeltem is festéket a neten :-)

  Drága Viki, köszönöm, hogy megírtad! Én is így gondolom, olyan jó, hogy egyetértünk...

  Névtelen, a befőtt is nagyon jó ötlet! Én kaptam tőle dobókockát, amin programlehetőségek voltak, és amit kidobtam, azt kötelezően végre is kellett hajtani - persze csupa édes dolog volt rajta, semmi sem volt ellenemre... :-) Aztán kaptam egy olyan kockát, ami négyzet alakú képkeretekből volt összeragasztva, mindegyikben a saját képeink voltak, és a hét napjai voltak ráírva (szombat-vasárnap egyben). Minden reggel az aktuális napra kellett fordítanom a kockát... legutóbb pedig egy régi vasalódeszkát festett le és alakított át nekem laptoptartó állvánnyá, amit éppen keresztbe tudok fektetni a kádon, és így kényelmesen tudok laptopozni ott is :-) De én is kaptam már szabadidőt, annak is örültem...

  Villőcske, nagyon jól tetted, hogy kiléptél, örülök neked! :-) Fúúú, gondolom, hogy ezt mennyire értékelte, kisgyerek mellett az idő tud lenni a legértékesebb...

  Viola, gyönyörű lehet ez a napló, és mennyit dolgozhattál vele! Igazi kézműves ajándék lehetett, és remélem, rengeteg bejegyzés kerül bele :-)

  VálaszTörlés
 15. Mi megismerkedésünk napjától minden hónapfordulóra szerelmes versidézetet adtunk egymásnak az első 5-6 évben. A sógornőméktől pedig szülinapomra gyerkőcmegőrző kuponokat kaptam, amelyek hétköznap 5 óra után, hétvégén pedig bármely órában felhasználhatóak. Már nem sok van belőle :). Egy másik alkalommal pedig olyan keménykötésű könyvet kaptam, amiben olyan újságcikkek voltak összeollózva, amik a születésem napján jelentek meg.

  VálaszTörlés
 16. Micsoda klassz ötletek! Nekem is van egy maréknyi a tarsolyomban, a kuponfüzet már nálunk is ellőve, és a pajzán dobókocka is :) Van fényképes kockája Apának, van olyan kis "füzete", ami egy-egy színes-mintás lap, rajta egy fotóval a fiával és egy-két megjegyzés, dátum, vagy hasonló van alatta. Ezeket egyesével lelamináltam, szegecselővel két helyen kilyukasztottam az összes lapot, és összefűztem szalaggal. De kapott már házassági évfordulóra és szülinapra is digitális scrapbook oldalt kinyomtatva, különleges romantikus vacsit kettesben. Legutóbb (igaz ez nem filléres ötlet) választhatott várost, ahová el szeretne menni velem kettesben. Dublinban voltunk novemberben, és mikor hazajöttünk derült ki, hogy babát várok :)))

  VálaszTörlés
 17. Ezek nagyon jó ötletek!
  Levendulalány, az engedélyeddel ma már meg is valósítottam az egyiket, egy kis módosítással. Kislányom ma 8 éves, készítettem neki egy üveget, Szeretünk, mert.... és benne kövekre írtam fel, hogy miért. (nem lehet neki elégszer mondani, hogy szeretjük )

  VálaszTörlés
 18. Nagyon-nagyon tetszik, különösen a kuponfüzet! A kuponötleteken jót derültem - hangosan kuncorásztam a munkahelyemen -, nemsokára jön párom szülinapja, meglepem egy ilyen füzetecskével! Tutira díjazni fogja! :)

  VálaszTörlés
 19. Évi esküszöm Te egy boszorkány vagy!!!!De egy nagyon jó boszorkány ám!Csak elkezdem a fejem törni hogy mivel is lephetném meg a Kedvest szülinapjára és csiribi-csiribá,bekapcsolom a gépet és a válasz már meg is van:)))A kuponfüzetes ötlet nagyon tetszik úgyhogy szerintem azt fogom megvalósítani:)

  Ezenkívül még saját készítésű pólót csinálok neki(ha sikerül:D), olyan rávasalható fényképeset...tudom ilyet már egy csomó helyen lehet nem is drágán rendelni de remélem értékeli majd hogy én készítettem:)

  Karácsonyra a mindent elfelejtő-szülinapos-névnapos-nőnapos-évfordulós amnéziában szenvedő Uramnak határidőnaplót vettem.Aztán beszereztem pár fotót,a családjáról,kiskori képeket a szüleivel,a fiatalon elhunyt édesapjával...és beragasztottam a pici képeket a fontos napokhoz egy-egy szerető mondat kíséretében.Tetszett neki nagyon:)Aztán készült már Neki(bár ez nem túl eredeti tudom:)) fényképekből álló klipp is ami végigkíséri életünk fontos pillanatait, az első csókokat,a gyerkőcök ölelését, mindent...alatta pedig a kedvenc Republic dalunk szólt, ami aztán később az egyik esküvői zenénk is lett:)És az én Uram arcán folyt a könny amikor véginézte-meghallgatta...Jó érzés volt nagyon:)

  VálaszTörlés
 20. Nagyon jó ötletek. Levendulalány, szép dolgokat kaptál Te is a párodtól. És Ti többiek????

  VálaszTörlés
 21. Jajj de nagyon tetszenek ezek az ötletek :) Én is saját készítésű ajándékokat szoktam készíteni Neki :) Karácsonyra sakk-készletet adtam neki, feles poharakból :P A poharak szélére süthető gyurmákból formáztam meg a figurákat, és levehetőre csináltam, hogy a poharak simán is használhatóak legyenek. Még ugyan nem játszottunk vele, valami nehéz nap végére tartogatjuk :D
  2. évfordulónkra pedig egy saját készítésű naptárat adtam neki, hogy a 3. év is olyan szépen teljen, mint az előző. :) Mi két állatnéven szólítjuk egymás, és mivel sokat rajzolgatok, sok kis fecnit kap tőlem, ahol ezek az állatkák szeretgetik egymást, vagy valami vicces dolgot csinálnak, ami ránk jellemző :) A naptár lapjaira is ilyenek kerültek, van hónap amin valami szép emlék szerepel, van amelyiken az arra vonatkozó terveink. Például júliusban jó sok bőrönddel captatnak egymás mellett, az április meg kertészkedős volt... :) Nagyon örül neki, és lelkesen lapozza tovább minden elsején :)
  Merci

  VálaszTörlés
 22. Kucorgó anyámkája, ezek is mennyire jó ajándékok... a sógornőd pedig egy tündér lehet! :-)

  Gólya, de jó, akkor ti is abszolút az szeretetteljes élményajándékozás hívei vagytok... én annyira hiszek ebben! De mondjuk a dublini utazás utáni babaérkezési hírrel szerintem vitted a pálmát a szeretet alapú ajándékozás témakörében :-)

  Gesztenyeszív, Isten éltesse a kislányodat! Annyira örülök, hogy a bejegyzés is tudott ötletet adni az ajándékozáshoz, és biztos vagyok abban, hogy nagyon örült a sok-sok kövecskének...

  Hankka, de ugye, majd megírod, mit szólt hozzá? :-)

  Hajnoc, de jó, hogy kitaláltam a gondolatodat :-) Egészen biztos, hogy sikere lesz a kuponfüzetnek, de a pólónak is... én is szeretnék ilyet, majd célozgatok erre Neki, hátha :-) Igen, annyira jó meglepni a kedveseket, és a legjobb érzés látni, amikor ennyire tud neki örülni...

  Névtelen, bizony, nagyon szépeket, mindegyik megbecsült helyen is van :-)

  VálaszTörlés
 23. Merci, hát ez annyira jó, képzeld, én is adtam az enyémnek már sakkészletet, csak teljes egészében süthető gyurmából volt :-) De a felespoharas is milyen szuper, bár szívből remélem, ritkán lesz szükségetek a tényleges végigjátszásos használatra :-) Fantasztikus, hogy így tudsz rajzolni, és ebben az ajándékban tényleg annyira sok szeretet van... nem csodálom, hogy nagyon boldog vele :-)

  VálaszTörlés
 24. Levendula!

  Ha nem titok leírod egyszer, hogy neked mit készített a kedvesed? Férfiaknál némieg ritkább az sk ajándék (hacsak nem valami ügyes mesteremberről van szó). Tényleg érdekelne.

  Kuponfüzetet nálunk már a lányok is előszeretettel gyártanak, olyanok vannak benne, hogy megmasszírozzák a nyakamat, főznek kávét, elpakolnak gyönyörűen helyettem stb stb. Nagyon szeretem mindet.

  Mi egyébként a férjemmel az élmény ajándékok hívei vagyunk. Ehhez nem kel kézügyesség (az én uramtól ez nem nagyon várható el), ám annál több fantázia, keresgélés, ötletelés.

  Egyébként nemrégiben a blogom oldalára kigyűjtöttem a mi sk il. élményajándékainkat. :-)

  Ági

  VálaszTörlés
 25. Régóta olvaslak, elképesztően jó ötleteid vannak! És a kivitelezés... mindig csodát alkotsz!
  Én a páromnak minden évfordulónkra készítek egy kis saját készítésű könyvet: a lapokat is én válogatom össze, mindig más színű-stílusú-hangulatú könyvecske lesz belőle. Szalaggal fűzöm át, és megy bele minden, ami abban az évben történt velünk, közös képek, mozijegyek, belépők, vonatjegy, akármi :) Mindig kíséri egy-egy rövidebb szöveg az emlékeket, esetleg vers, idézet, mindena, mi belegér :) Már 8 ilyen emlékkönyv készült, és mióta megszületett a kisfiunk, az ő kéznyoma is mindig belekerül, egyre nagyobb helyet elfoglalva :)
  Köszönöm az írásaidat, mindig szebb lesz tőle a nap! Folytasd, amíg csak tudod :)
  Szép hétvégét!
  Ági

  VálaszTörlés
 26. Roppant fárasztó hét után üdítő volt ezeket olvasni!!!Lassan 30 éve vagyunk együtt a férjemmel.(23 éve házasságban)Még a kezdetekkor egyszer nem randizhattunk, mert fát kellet fűrészelnie édesapjával. Közben felfedezte, hogy az egyik fatörzs szív alakú és vágott belőle egy szeletet nekem ajándékba.Hát ez a szív alakú fadarab azóta is velünk van, és felülmúlhatatlan nálam!
  Csodás a blog, jó belőle meríteni és érezni mennyi kedves, jó szándékú ember él többnyire csendben körülöttünk:)))

  VálaszTörlés
 27. Mennyi igazán szeretetteli ajándékhoz kaptam itt ötletet! A kuponfüzet a legjobb közülük! Köszönöm az inspirációt!

  VálaszTörlés
 28. Kedves Levendulalány!

  Annyira jó olvasni a szeretet ilyen megnyilvánulását.

  Lehangoltság ellen felírlak magamnak receptre :)

  NErzsi

  VálaszTörlés
 29. Szia, Ági! Kicsit fentebb már írtam, miket készített nekem az én Ő-m :-) De jó, hogy a lánykáid ilyen nagylelkűek, nagyon szerencsés anyuka vagy, az biztos! Igen, a blogodból már kiderült számomra, hogy nálatok is az élményajándék a legkedvesebb, sőt, most éppen ennek hatására szeretnék elmenni segwayezni :-)

  Ági, nagyon-nagyon kedves vagy, köszönöm szépen! A te albumaid azért különösen csodás ajándékok, mert így minden évnek megvan a maga krónikája, és milyen jó lesz majd visszaolvasgatni, mikor mi történt veletek! Ez tényleg annyira jó ötlet!

  Kriszta, szívből gratulálok ehhez a szép számú közös évhez, ez mostanában olyan ritka és irigylésreméltó! De jó lenne látni egy képet a szív alakú fadarabról :-) Igen, pontosan, ahogy írod, nekem is mindig annyira fantasztikus érzés, hogy ennyi kedves ember jár erre, és le is írják a gondolataikat... számomra végtelenül értékesek ezek.

  Elenonóra, nagyon-nagyon szívesen (a többiek nevében is :-) )!

  NErzsi, köszönöm, nagyon örülök ennek :-)

  VálaszTörlés
 30. Kedves Levendulalány!

  Régóta járok nap mint nap inspirálódni az oldaladra. Őszintén szólva mindig Veled (és egy nagy bödön kávéval) kezdem a napot.
  Az Uramnak pénteken volt a születésnapja és pont egy kis apróságon gondolkodtam Neki, amikor olvastam az Azért szeretlek, mert... tippet. Megcsináltam hát és azt gondolom hatalmas örömet szereztem vele.
  Köszönöm Neked!

  Üdvözlettel:
  Judit

  VálaszTörlés
 31. Szia, Judit! Nagyon örülök, hogy része lehetek a reggelednek, és különösen jó érzés, hogy egy kávéval együtt szoktad olvasni a blogot, úgy érzem, nagyon összeillik a kettő :-) Köszönöm, hogy megírtad, ilyenkor annyira érzem, hogy érdemes írni a blogot...

  VálaszTörlés
 32. Nagyon jó dolgok vannak itt, viszont én a párom csak pár hónapja ismerem, ilyen kuponfüzetes és azért szeretlek mert, kártyákat csak később szeretnék adni neki, hisz meg kellene jobban ismerni egymás szokásait, ráadásul hétvégente találkozunk, minden amit akarunk, megy még kuponok nélkül is. Tudnátok esetleg egy kicsit másféle ajándékokat is? Túl sok élményünk sincs még... viszont névnapja lesz, és nem akarok butaságokat venni. A segítségeket előre is köszönöm!

  VálaszTörlés
 33. Sziasztok!

  Én egyszer egy zsibvásárban vettem egy nyönyörű antik kulcsot (290 Ft volt) és készítettem hozzá egy ódon hangulató dobozt kartonból, spárgából. Majd születésnapjára nekiadtam a szívem kulcsát...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez annyira szép ötlet! És szinte látom magam előtt azt a kulcsot, én is úúúgy szeretnék egy ilyet...

   Törlés
  2. Add meg a férjed értesítési címét, feltétlenül szólok neki :)
   Idén szülinapi ajándékként 30 fontos szót festettem az étkező falára, amiket sosem szabad elfelejtenünk. (Játék, utazás, ölelés, lelkesedés, bizalom, nyíltság...) Úgy tűnik, ez is bejött. Ráadásul ABC rendben vannak! :)

   Törlés
  3. Valahogy az az érzésem, a ti házasságotok is olyan, amiben még javában tart a szerelem, és ez jó... :-)

   Törlés
 34. Ja! És egy rugóra jár az agyunk, mert az itt láthatók mindegyikét én is csináltam már, pedig most fedeztem fel a blogot! (köszi,maimoni)

  VálaszTörlés
 35. Kedves Levendulalány! Most fedeztem fel a blogot, azt hiszem vissza fogok járni, nagyon klassz!
  A férjemnek gyűrűs határidőnaplója van, amibe minden évben csak vesz papírokat, na ehhez festettem 12, minden hónapra jellemző kicsi akvarellt, ami elválasztja a lapokat, évek óta azt használja :-) Kuponokat én is adtam már neki. Egyszer karácsonyra pedig összeválogattam karácsonyi verseket, szerelmes idézeteket, énekeket és magam "rászavaltam" egy bevezetővel együtt egy CD-re. Nem lett Latinovits minőségű (meg énekelni nem is voltam hajlandó, azok eredetik maradtak), de azért jól sikerült. Egy egyszer programmal, házilag megoldható volt. Persze a CD borító is egyedi lett.

  Rita

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a cd nagyon szép gondolat, én nagyon meghatódtam volna a férjed helyében, de biztosra veszem, hogy ő is.. nagyon sok szeretet van benne.

   Törlés
 36. Szia,
  Az én Párom is szülinapjára ilyen jellegű ajándékokat kapott, és most nem jutott semmi az eszembe, ezért eldöntöttem, hogy "sima" ajándékot kap.... De ez a bejegyzés, megváltoztatta a döntésem.
  Leírom ez eddigi ajándékait:
  1. Nagyon szereti a geocachinget (aminek az a lényege, hogy gps koordináta alapján meg kell találjon különböző méretű dobozokat.).
  Ezt a játékot átalakítottam, és a város 8 különböző részére elrejtettem 1-1 kis borítékot. Ez első borítékot otthon találta meg, és abban volt az utasítás, hogy hol találja meg a következő borítékot, majd a következő borítékban a következő utasítás, és így tovább... Természetesen nem a konkrét hely volt leírva, hanem az ottani közös emlékünk. (pl: "Ahol megismerkedtünk" vagy "Elfáradtál? Kérsz egy kis pihenőt? Megkaphatod az "íróban" - Ez épp egy kocsma, ami egy íróról van elnevezve, és ott a pincér lánnyal megvolt beszélve, hogy várja egy forró csokival, stb... ). Az utolsó borítékban pedig annak a helye volt megadva, ahol én vártam rá egy szál rózsával... de ő csak a következő boríték reményében ment oda....
  Majd közösen haza jöttünk és a baráti társaság itthon várta, természetesen ez is meglepetés szerűen.....

  A második ilyen jellegű ajándékát tavaj kapta, amikor nem volt semmi ötletem, hogy mit adjak neki, és ebből a kényszerből született meg, hogy: "semmit sem kap, de mindent kap, amit adhatok," Így egy nagy dobozba különböző dolgokat pakoltam be, pl: Édesség: Raffaello, Szeretet: - Szív alakú papíron ölelés felírat, , Természet(estesség): Sárga falevél, fakéreg darab, , Illatok - Parfümöm mintája, Jövő: egy papírra felírva, "Süsüségek": apró bolondos dolgok, Emlékek: fénykép.

  Csak az a "baj", hogy ezek után nagyon nehéz új dolgokat kitalálni, de lehet, ha kuponokat kap valamilyen formában:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia,

   én tavaly egy ágytakarót varrtam színes anyagokból, amikre fényképeket varrtam rá! Elképesztő sikere volt! És nulla kézügyességgel és egy varrógéppel 1 hét alatt Elkészült kényelmesen, pedig hatalmasra sikerült :)

   idén kartonból kivágtam a neve betűit, és azzal fotózkodtam. Majd ezeket egy-egy varrott képkerettel ráraktam egy világoskék anyagra, mindegyikből 1-2 szál cérnát felhúztam az anyag tetejére, ahol gombokból varrtam fel "sok színes léggömböt". Ez is nagy sikert aratott!

   de csináltam már neki emléktáblát, aminek az egyik oldalára raktam egy dobozgát az "ötleteknek" és egy borítékot az üzeneteknek. Gondolom, Mondanom sem kell, hogy már nincs szabad hely az emlékes részen, és az ötletek közül is minden átkerült arra a részre :)

   Törlés
 37. Zita, ez fantasztikus! Mármint az élményvándorlás. És remélem egyszer majd nekem is módom lesz kipróbálni.
  Drótszamár

  VálaszTörlés