2012. április 2., hétfő

Szívem báránykája


Engem is elért az, ami az ókorban Pygmaliont az ő szobrával, illetve ami 1955-ben Rex Harrisont Audrey Hepburnnel kapcsolatban: nos, én is beleszerettem a saját alkotásomba, méghozzá fülig.
Egy darabig még csak azt próbáltam bemagyarázni magamnak: "csak tetszik" vagy "nem jelent mást a többieknél", de amikor már a 130. fotót készítettem róla és fel-alá hordtam a házban, hogy a legméltóbb helyet megtaláljam a számára, már erősen gyanakodtam.
Amikor pedig a Kisebbik és a Nagyobbik tökéletesen Csizmás Kandúr-os, kérincsélős-könyörgős tekinteteire sem voltam képes őt a kezükbe adni, hogy játsszanak vele, tudtam, hogy ez bizony valami rendkívüli dolog, szerelem, és kész.

Nehéz megmagyarázni a dolgot, mert nincs másról szó, mint egy, a húsvéti készülődés szellemében gyártott báránykáról, na de milyen bárányka! Azok a szemek, az a bunda, és az a masni a nyakában!
Elnézést, hogy így ömlengek valamiről, amit én készítettem, de egyszerűen odavagyok érte.
Ő Az Én Kis Báránykám. És tudjátok, hogy a nagybetűkkel sosem viccelek... :-)


Nem egészen saját ötlet, mert a neten többfelé is láttam hasonlóakat, viszont nem linkelnék be most egyet sem, mert igazából ő a látott báránykákból gyártott új stílusú hibrid, és én teljesen egyedinek látom. :-)

Így készült a szívemet rabul ejtő kisbárány:


Először is kifújtam egy tyúktojást. (Az én módszerem erre ez: a tojás két végén hegyes kisollóval óvatosan ütögetek egy-egy lyukat, aztán a kisebbikbe belefújva a nagyobbik lyukon szépen kifolyik a fehérje, majd a sárgája. Érdemes egyszer átöblíteni és ugyanígy kifújni belőle a vizet.)

Előkészítettem mellé pár fehér pompont - ennek hiányában vattapamacsokkal is elkészíthető:

Beizzítottam a ragasztópisztolyomat, és a tojás első negyedét kihagyva ráragasztottam körben a pomponokat úgy, hogy lehetőleg teljesen elfedjék a tojás felszínét.

Fekete papírból kivágtam egy pici ovális formát, ezt felragasztottam úgy, hogy fedje a tojás hegyén a lyukat, majd fekete alkoholos filccel megrajzoltam az arcot.

Egy darabka sötétbarna papírból kivágtam a füleket, és kétoldalra beragasztottam a pomponok alá. Ezután fogtam egy barna zseníliadrótot, négy egyenlő darabra vágtam, mindegyik darabkát félbehajtottam és egy kicsit megcsavartam - majd a végüket egy picit behajtva felragasztottam a bárányka aljára.

Ezután már csak egy kis masnit ragasztottam a nyakába, és teljes elragadtatottsággal bámultam hosszú-hosszú perceken keresztül.
Egyszerűen - imádom. :-)
24 megjegyzés:

 1. Annyira cuki!!! De azt hiszem, a pofikáját találtad el nagyon, ez a nézés... :-) Nagyon édes! Most próbálok nem gondolni a hűtőben lapuló báránygerincre. :-)

  VálaszTörlés
 2. Azt tudod, hogy imádom a kis duci, cuki báránykákat? :)

  VálaszTörlés
 3. hihi...édi pofa tényleg! :)))

  VálaszTörlés
 4. Ez annyira cuki, hogy megértem, hogy beleszerettél- és talán én is meg tudom csinálni a lányokkal. A méhecskékbe belebuktam :-(

  Ági

  VálaszTörlés
 5. Jaj, az a tekintet :-))) Meg kell zabálni, annyira édes!!! Kicsit oldalra hajtott fejjel :-)

  Tünemééééééééééééééééényes!!!

  VálaszTörlés
 6. Ez olyan édes hogy vigyorgok mióta csak megláttam :DDD

  Tökéletesen megértelek hogy beleszerettél!:)

  VálaszTörlés
 7. Hááát ez tényleg nagyon cukorka lett!!!!! Éppen a múlt héten fújtam ki egy pár tojást, azt hiszem kipróbálom én is, hátha tudok egy ilyen tüneményt varázsolni... :)) Köszönöm!!!!!!

  VálaszTörlés
 8. Nagyon cuki lett!!!!!!!!!! Valamelyik újságba láttam már én is. Csak én hungarocell tojásból gondoltam elkészíteni.
  Képzelt vettem a bátorságot és megfestetem a fát a kisfiam szobájába. Ha teljesen fel lesz díszítve küldök képet róla. Köszönöm a biztatást és az inspirációt. Szuper vagy!!!
  Remélem a fiam is örülni fog neki, ha megjön a Mamáéktól.

  VálaszTörlés
 9. Nem is lehet nem beleszeretni, gyönyörűségesen aranyos! Ne nézzetek bolondnak, de olyan élethű! :)

  VálaszTörlés
 10. Elkészültem a fával, itt megnézheted: http://marchello2005.multiply.com/journal/item/1707/1707

  VálaszTörlés
 11. Nagyon aranyos ,tetszenek az ötletek! :)

  VálaszTörlés
 12. Hiper-szuper-über cuki!!!!!!
  Húsvétra biztosan elkészítem, majd csak ámulnak a locsolók! :)
  tiszakavics

  VálaszTörlés
 13. Mivel az előttem szólókat nem szeretném ismételni, ezért csak annyit mondok: elbűvölő, bűbájos, ennivaló, angyali, tündéri, elragadó, drága, aranyos, ari, aranypofa, zabálnivaló, csábos, bájos, helyes, imádnivaló, takaros, tüneményes, édes, szeretetreméltó, édi, cukorfalat, tündibündi :)

  VálaszTörlés
 14. Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a sok kedves hozzászólást, borzasztóan örülök, hogy egy véleményen vagyunk :-) Szép estét nektek!

  VálaszTörlés
 15. És szeplős!! :-)) (ha jól látom...)
  Tényleg nagyon helyes lett!!

  VálaszTörlés
 16. Az utolsó képen olyan "ártatlan bárány" pofija van mint a szüleim kiskutyájának!;) Ő szokott így nézni ilyen szemekkel amikor valami kalamajkát csinált - "Én neeem, neeem csináltam semmi rosszat, csak véletlenül rágtam meg a gazdi bőrszandálját.":))Szóval jobb lesz ha a körmére nézel Levendulalány a báránykádnak, mert én bizony látom a huncutságot a szemeibe!;)))
  Viccet félretéve, nagyon szééép lett!:)

  VálaszTörlés
 17. Szia!

  Elkészítettük mi is szuper lett, köszi a sok fantasztikus ötletet.

  Gabi

  VálaszTörlés
 18. Szia!Nagyon tetszik a blogod ,minden nap erre járok!A bárányka nagyon édi! El is készítettem!olyan cuki! mondjuk nekem nem volt itthon zsenília-drótom ezért hurkapálca-darabokból van a lába,majd befestem színre.Én idén barikákat adok a locsolóknak!Köszi!még sok ilyen fantasztikus ötltet kívánok !Híved:Eszter Kellemes nyulat!

  VálaszTörlés
 19. Névtelen, bizony, kimondottan szeplős, de olyan kedvesen, mint Anne Shirley :-)

  M, akkor gondolom, ha szüleid kiskutyája éppen így néz, senkinek sincs szíve leszidni, akármilyen disznóságot követett is el :-)

  Gabi, nagyon szívesen, örülök, hogy a ti báránykátok is jól sikerült!

  Eszter, hurkapálcalábbal is édes lehet, gondolom, a vékony lábacskákkal még ártatlanabb a kinézete :-) Húúú, nagyon jó dolga van a locsolóidnak, hogy ilyen báránykákat kapnak... köszönöm szépen, és neked is nagyon szép húsvétot kívánok!

  VálaszTörlés
 20. Én sem tudok mást mondani,hihetetlenül aranyos lett!!!
  Én is ki fogom próbálni, amint rá tudom szánni magam a tojás kifújására:-)
  Jajjj, de várom a húsvétot!

  VálaszTörlés
 21. Nagyon édes,én tegnap találtam rád és nem vagyok valami ügyes kezű, de mindenképp megpróbálom:)
  Gondolom főtt tojással is meg lehet csinálni? Fiúgyermek mellett, próbálnám kevésbé törékenyre ...
  Szirmi

  VálaszTörlés