2012. április 27., péntek

Fiús szobaajtóra


A gyerekszobákat mindig a szülők alakítják ki, sok szeretettel, határozott elképzelésekkel - és ahogy múlik az idő, a szoba egyre inkább eltér a kiinduló állapottól, és felveszi a kis lakó karakterét. De ez persze éppen így jó, hiszen "az én házam az én váram" elv csak érvényesüljön a gyerekeknél is, úgy fogják magukat otthon érezni a szobájukban. Az pedig külön jó, ha már a gyerekszoba ajtajában biztosra vehetjük, hogy milyen belső jellegzetességekkel rendelkezik a kis tulajdonos - nálunk például a rajzolásért rajongó, meséket kitaláló Nagyobbik ajtaján több A/4-esből álló, saját gyártású papírképregény fogad. 
A Kisebbik még ennyire nem önálló, viszont arra a kérdésre, hogy mit szeret a legjobban csinálni, azt a választ szokta adni: "Autókkal játszani. És játszani autókkal. Meg autókkal is." - ezért aztán az ő szobája ajtajára készült a következő ötlet, ami az összes autózni szerető kisfiú szívéhez közel állhat. :-)

Nem kell hozzá más, mint egy szürke nagyobb méretű karton, egy kevés sárga papír, papírragasztó, pillanatragasztó és néhány kisebb méretű, könnyű kisautó.


A szürke kartonra halványan rajzoljuk elő a gyerkőc keresztnevének kezdőbetűjét úgy, hogy a betű "vonalai" kb. 10 cm szélesek legyenek (a mi esetünkben az Á betűt kellett így felvázolni). Éles sarkok helyett mindenhol gömbölyítsünk:

Vágjuk ki a betűt:

A sárga papírból vágjuk ki a sávcsíkokat - a kanyarokban figyelni kell a görbületekre -, és papírragasztóval tegyük fel ezeket a kartonra:

A kisautók kerekére tegyünk pillanatragasztót, és ragasszuk fel őket az utakra. Ha biztonsággal megszáradtak, a kartonbetűt helyezzük fel gyurmaragasztóval az ajtóra - és ezzel készen is van a betű formájú díszautópálya.

Aki igazán különlegeset szeretne, az a kisfia monogramját is elkészítheti így, vagy ha két kisfiú van egy szobában, akkor a két kezdőbetűt is fel lehet használni - a két betű csatlakoztatásával már egészen látványos kis autópályát lehet készíteni a gyerekszoba ajtajára. :-) 
Ezt az ötletet sok más hasznos olvasnivalóval együtt megtalálhatjátok a www.imami.hu helyi oldalain is, ha megkeresitek a főoldal térképén a saját lakhelyetek szerint illetékes helyi információs weboldalt!10 megjegyzés:

 1. It´s a very nice " do it yourself" idea. Creative and original!

  VálaszTörlés
 2. Óóóó ezt imádom!!!De kár hogy a fiúk szobáján harmónikaajtó van...pedig milyen jól mutatna hogy BB :D

  VálaszTörlés
 3. Nagyon klassz :-)! (Most kicsit sajnálom, hogy már egy centi hely nincs az ajtón dekornak...)

  VálaszTörlés
 4. Nem fogom kihagyni, mert két fiam van és mindkettő neve "Á" betűvel kezdőik, így még módosítani sem kell. Köszönöm ezt is!

  VálaszTörlés
 5. Paula M, thanks for your kind words!

  Hajnoc, az biztos, hogy nagyon jól mutatna, esetleg az ablakra, hm? vagy végső esetben a falra? :-)

  Kála, esetleg nálatok is valahova máshova? :-)

  Margaretta, akkor ez tökéletes minta tényleg :-) Nagyon szívesen!

  VálaszTörlés
 6. hűűűű, már nagyon kíváncsi voltam, hogy mi fog készülni a kisautókból! ;) SZUPER! :)
  asszem, ha én elkoboznék pár járgányt, kitörne a forradalom... pedig két M betűből már jó kis pálya lehetne :)
  (talán ha benőafejüklágya... :))

  VálaszTörlés
 7. Kamrapolc, azóta ezen töprengtem, de tényleg :-) :-) Hát igen, ez kockázatos, én is csak az autósdoboz alján sínylődő, különösen elhanyagolt példányokat mertem felhasználni, de naná, hogy rögtön ezek kellettek! :-)
  Hű, pedig két M betűből már nagyon komoly terep lenne... tényleg, lehet, hogy inkább terepasztalban kellene gondolkodnod, ha nagyon nem adják az autókat a srácok :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) na persze, a gyerek, az mindenhol gyerek ;)
   Jó ötlet a terepasztal is, esetleg, ha nem használják a pályát, kitehetik az ajtajukra. :) de előbb még beígértem a lovagvárat! :)

   Törlés
 8. Nagyon jó kis ötlet ez is, kár, hogy nincs ajtó a gyerekszobán!!!

  VálaszTörlés
 9. Ez nagyon szuper... Esteleg nincsen valami unisex ajtódisz ötleted??? Mert Nálunk a gyerekek egy szobában vannak már (fiú+lány) :-)

  VálaszTörlés