2012. február 16., csütörtök

Csak egy kérdés


Kérdezhetek...?
Amikor ti vagytok nagyon fáradtak, mi az, ami feltölt benneteket?


30 megjegyzés:

 1. Engem leginkább egy kis kreatív alkotás tölt fel, vagy ha a kisfiammal közös programot szervezünk, színházba, koncertre megyünk vagy csak kirándul a család egy jó nagyot és kilépünk a mindennapok megszokott menetéből.

  VálaszTörlés
 2. Nálunk 3 gyerek van (3, 6és fél, 8). Mit ne mondjak ismerős vendég a kimerültség.
  Feltölt:
  Egy jó könyv olvasása az esti csendben, a srácok lefektetése után.
  Hétvégén ebéd után egy alvás a 3 évessel együtt.

  VálaszTörlés
 3. Engem az tölt fel, ha leülhetek kézimunkázni. Úgy tudok igazán pihenni.
  De 2-3 napra is feltölt energiával egy jól sikerült edzés.

  VálaszTörlés
 4. Az a helyzet nálunk, hogy a legkisebb éjjeli felkelései miatt a kimerültségnek arra a fokára jutottam, amikor holmi nappali pár óra alvás csak ront a helyzetemen, mert ha felébresztenek, kibírhatatlan vagyok. Így főként az aktív pihenés tölt fel. Pár hete egyedül elmentem sétálni és virágokat fotóztam. Na, az fantasztikus volt.
  Vagy zene. Nagyon hangosan, becsukott szemmel. Vagy együtt kimenni a fenyőerdőbe. Vagy kertészkedés (nyilván nem most.)És film. (Szerintem neked tetszene az Emma BBC feldolgozása, ha még nem láttad! Én most azt néztem... :-)))
  Tartsunk ki! Mindjárt itt a tavasz!

  VálaszTörlés
 5. Engem kizárólag az alvás tölt fel, ha nem aludhatom ki magam, legyen mégoly jó egy program, csak szenvedek.

  VálaszTörlés
 6. A fáradtság típusától függően és nem fontossági sorrendben: forró csoki, házi keksz, Mamma Mia, Gilmore Girls, bármi ami kreatív, család.

  VálaszTörlés
 7. Engem a horgolás és egy közben egy jó film / sorozat nézése tölt fel, egy jó kávé társaságában. Csak legyen egy kis "én-idő". Akár 1 óra is elsimítja a fáradt agytekervényeket.

  VálaszTörlés
 8. Ha kicsit vagyok faradt, akkor a csokival valò foglalatoskodàs, alkotás, fotòzàs, séta, filmek, zene. Ha nagyon fáradt vagyok akkor csak az egyedül lét, amit inkàbb úgy fogalmaznèk h Magammal vagyok, befelé figyelek, a vihar ès a sok hullám alatt megkeresem a nyugvò pontot, a békèt. Ès összekapcsolòdom újra a sajàt ritmusommal. Nekem ez adja a legtöbb Erőt, ha sikerül ezt minden nap megtennem, ez az Erô és Nyugalom aztàn minden életterületemre szétàramlik.

  VálaszTörlés
 9. Tudom ,időhiány miatt,nincs idő magunkra,sajnos évente 2-3 filmet nézek meg, azonban amikor nagyon fáradt vagyok,a hálóba megyek, és egy romantikus filmet megnézek,nagyon jó hatása van.

  Köszi a mécses ötletet ,én is próbálkoztam:http://horvathemerencia.blogspot.com/2012/02/balint-napi-dekoraciom.html

  VálaszTörlés
 10. Nálam kétféle fáradtság van, a fizikai és az agyi:)
  Fizikainál legszívesebben, leülök, elheveredek. Tea, kávé,vagy csoki, egy kis filmnézés, olvasás. Agyinál is hasonló, de olyankor egyedül lenni a legjobb, mert különben csak a családon vezetem le a feszültséget. Sétálni is elmegyek, ha alkalmam van. Alvás a legjobb gyógyszer mindenre. Van még januári és februári fáradtságom is. Olyan érzés, mint ha kezdene lemerülni az elem bennem. Mindent alapjáraton csinálok, kedvetlenül. Hamarabb leszek agyifáradt és fizikai is. De tudom, ez nemsokára megváltozik, ahogy március eljön, már kezdek kibújni a barlangból.

  VálaszTörlés
 11. - süteménysütés, közben jó kis bugie-bugie zene.
  - fél óra Bulgakovval, a fürdőkádban.
  - úgy tenni, mintha jógáznék, míg a pici alszik, de valójában fél szemmel őt csodálom.
  - "alkossunk valamit" jelszóval kreatívat keresgélni a neten... aztán úgy három-négy órán keresztül bámulok szebbnél szebb dolgokat, miközben a saját kreálmányra szánt idő elszáll és hajnali 3 óra lesz. de azért feltöltődöm.
  - heti 2 alkalommal Zumbaaa :)

  VálaszTörlés
 12. Attól függ, milyen fáradtság. Egyetértek Judittal a fizikai és agyi fáradtságban. Egyértelmű, hogy a fizikai a rosszabb.
  Én elég régóta fáradt vagyok fizikailag, de az agyam egyfolytában jár, és ez visz előre. Olyan ez, mintha egy ezeréves Ladába tennének egy vadonatúj Ferrari-motort. A motor pedig csak viszi, és viszi a kasznit...

  VálaszTörlés
 13. Engem az infralámpázás feltölt. Mostanában elég depis a hangulatom és ezzel tudok egy kis fényt vinni az életembe:D!

  VálaszTörlés
 14. A forró illatos fürdőnél semmi nem jobb!

  Ha igazán fáradt vagyok, akkor veszek egy forró fürdőt (pl. Mammka féle fürdősóval :)) és aztán irány az ágy! Alvás. Muszáj.

  A fáradtságnak is vannak fokozatai: ha nem olyan vészes, csak inkább agyilag vagyok lepusztítva, akkor elég egy kis friss levegő és vmi hasznos tevékenység...az örömmel tölt el. (pl. munka után főzök vmit és összehajtogatom a ruhákat,amiket már 3 napja kellett volna) na akkor meg vagyok elégedve és már nem is vagyok fáradt! :))
  Általában Kisfiam kimozdít a holtpontról...de ez csak az agyi fáradtságra igaz.

  De hogy alkotni nem tudnék az tuti...azt meghagyom Neked! Jobban járunk mindannyian! :))

  VálaszTörlés
 15. Hogy mi tölt fel? Ha egész napomat azzal tölthetem, hogy kreatívkodhatok ill. mellette picit sportolhatok! Rengeteg adrenalin szabadul fel bennem! De néha csak a "grace klinikás dr. Yang féle tánc is" sokat lendít rajtam! :)

  VálaszTörlés
 16. Ha nem fizikai a fáradtság, akkor nagyon szuper a tánc, nekem pl. a salsa. Egy óra közös tánc úgy kikapcsol és feltölt, hogy csak na! Egyébként jót tesz még egy jó könyv, egy érdekes film, és természetesen egy nagy alvás! Ez utóbbiból lassan két éve hiányt szenvedek, de mindig reménykedem... :-)
  A kérdésből arra következtetek, fáradt vagy. Lehet, hogy tavaszi fáradtság, a mozgás mellett a vitamindús ételek, a fényterápia biztos jót tenne. Esetleg egy kis wellness? Jaj, tényleg, a gőzfürdő, az még nagy kedvencem a kikapcsolódás terén! Próbáltad már?

  VálaszTörlés
 17. Az este, mikor már lefeküdtek a gyerekek és leülünk a férjemmel dán kéksajt, egy tál chips, és egy pohár fehérbor társaságában. Egy kis sütéstől pedig mindig feltöltődöm, feltéve, ha nem muszájból kell csinálni, mert az mindig visszavet egy kicsit:)

  VálaszTörlés
 18. Egy jó ideig nekem nem volt ilyen, de amióta elkezdtem a filc fülbevalóim készítését, rájöttem, hogy felér több óra alvással. Munkának tűnik, mégis rengeteg energiával tölt fel az alkotás. :)
  Csak attól félek, hogy függő leszek... :)

  VálaszTörlés
 19. Takarítás! :/ Amikor elkészülök, ragyog minden, olyan jó körülnézni, leülni és csendben szemlélődni. Még bennem van a lendület és akkor úgy érzem bármire képes lennék! Feltölt! Egyébként ilyenkor érnek meg bennem a legkreatívabb gondolatok, mit, miből, hogyan, stb.
  Amúgy még a csoki bármilyen formában nálam is beválik. És persze a nyugalom, egyedül, még ha csak egy órácskára is.

  VálaszTörlés
 20. Egy kis xszemezezés:) na jó,inkább sok:)))

  VálaszTörlés
 21. A forró fürdő és egy kis csoki.

  VálaszTörlés
 22. félhomály, jazz és egy cappuccino. aztán amikor lejár a lemez, akkor egy félhomályos fürdőkádban lubickolás.

  vagy egy jó kozmetikusnál egy órás arcmasszázs. az mindent feledtet!

  VálaszTörlés
 23. Úgy szeretlek benneteket!! Csodálatos tippjeitek vannak, köszönöm, olyan kedvet hoztatok ezekhez, hogy most legszívesebben mindet egyszerre csinálnám! De már attól is feltöltődtem kicsit, hogy elolvastam a kommentjeiteket, úgyhogy nagyon hálás vagyok minden egyes válaszért! Tény, hogy mostanában nagyon rohanósak-nempihenősek a napjaim, de ha egy kis időhöz jutok, már alig várom, hogy a fenti listából válogassak... És megint megállapítottam, hogy ide csupa rokon lélek jár, mert a legtöbb elfoglaltság a felsoroltakból az én szívemnek is nagyon kedves, amit meg nem ismerek, azt majd kipróbálom :-)

  VálaszTörlés
 24. Szia!:)
  Eddig csak olvasgattalak... nagyon klassz a blogod, gratulálok!:)

  Forró fürdő, csoki, kedvenc zene maxra tekerve -esetleg túlénekelve:)

  További klassz ötleteket!:)
  Bea

  VálaszTörlés
 25. 1,5 óra korcsolyázás és utána egy jó alvás!

  VálaszTörlés
 26. Szia! :D
  Sok-sok alvás és zene hallgatás! :)
  Vagy ha nem alvás akkor csukott szemmel pihi és közben zene! :D (persze nem heavy metal :D)

  VálaszTörlés
 27. Nekem a gyöngyözés jelenti a feltöltődést. Teljesen kikapcsol.
  A fürdő is remek tud lenni, akárcsak egy pohár kakaó :)
  De ha igazán nagyon fáradt vagyok, akkor játszom az iPade :))

  VálaszTörlés
 28. Jelenleg a nagyon fáradtak táborába tartozom, és ilyenkor pl. Kifli és levendula olvasgatás nagyon jót tud tenni! :))
  És igen, az órákig Pinterestes böngészés is.
  De azt javaslom, Évi, aludj egy nagyot! Puszi!

  VálaszTörlés
 29. Köszönöm az értékes válaszokat, olyan kedvesek vagytok... akkor most megyek is aludni, hátha holnapra jobb lesz :-) Szép álmokat mindenkinek!

  VálaszTörlés