2011. október 14., péntek

Karácsonyi visszaszámlálás indul :-)Október közepe van, és ez az én szememben az az időpont, amikor a szívemben - valahol nagyon mélyen - elkezdhetek lassan-lassan készülődni arra az ünnepre, ami már előre aranyba vonja a gondolataimat, és ami a legkedvesebb számomra az egész évben: a karácsonyra.

Remélem, nem bánjátok, ha időről időre karácsonyi témájú bejegyzéseket teszek közzé már most - de miután olvastam, hogy Londonban két patinás nagyáruház, a Harrods és a Selfridges is megnyitotta már a karácsonyi osztályát, megnyugodtam, hogy nem én leszek az első fecske. :-)

Tulajdonképpen egészen sokáig bírtam, mert a következő ötletet már nyáron kigondoltam. De nyáron azért mégsem elfogadható karácsonyi témájú bejegyzésekkel bombázni a kedves olvasókat, úgyhogy igyekeztem megőrizni a sosem-volt higgadtságomat, és nem nekiállni a díszgyártásnak. De amint eljött az a bűvös időszak, hogy 75 napon belülre kerültünk a karácsonyi visszaszámlálásban (nem mintha ez a szám bármit is jelentene, csak jól hangzik...), azonnal fogtam egy kellően imponáló méretekkel rendelkező fenyőtobozt, hogy átalakítsam a sokszor megálmodott elképzeléseknek megfelelően.

Az ötlet pedig onnan jött, hogy a Nagyobbik már tavaly kért a babaházába egy mini karácsonyfát a babáknak - és most el is készítettem ezt neki, az ő nagy-nagy örömére :-)


A megvalósításhoz a következőkre volt szükség: egy nagy méretű fenyőtoboz, zöld akrilfesték, pillanatragasztó, spárga, kerek fényes gyöngyök és pár szalmagyöngy, vékony selyemszalag, egy vécépapír-guriga, olló és néhány pici csipkevirág (helyettesíthető papírvirágokkal is).

Az én tobozom ilyen volt:

Lefestettem zöld akrilfestékkel.

Vágtam a vécépapír-gurigából egy kb. másfél centi széles kört, erre támasztottam a tobozt, hogy biztosan megálljon. Ezután a selyemszalagból kis masnikat készítettem, és felragasztottam őket néhány helyre a tobozra.

A fényes kerek gyöngyöket is felragasztottam. A szalmagyöngyöket állítva rögzítettem, így olyanok lettek, mintha kis gyertyák lennének.

A spárgát körbetekertem a tobozon. Végül egy csipkeszalagból kivágtam pár kicsi csipkevirágot, és ezeket is felragasztottam - egyet a toboz legtetejére is.

Ezzel készen is lett ez a gyerekekkel is könnyen megvalósítható, kedves dekoráció, és igazán jó ráhangolódás a karácsonyvárásra... mert ne felejtsük el, már csak 71 nap. :-)
31 megjegyzés:

 1. Nagyon aranyos! Nemcsak babaházba, hanem asztali díszként is el tudom képzelni, mondjuk a munkahelyemen. Sőt, lehet, hogy meglepem majd egy-egy ilyen kis karácsonyfával a kollégáimat! Köszönöm az ötletet!

  VálaszTörlés
 2. Azt hiszem, ezután a bejegyzés után már tudom, milyen unaloműző programunk lesz ma a lyányaimmal. Megyünk tobozt gyűjteni! Köszönöm az ötletet, nagyon tetszik :)

  VálaszTörlés
 3. Ez is mennyire jó. Annyira kreatív vagy. Én még mindig gyűjtögetek az őszi koszorúhoz, többnyire csak nyárfákkal vagyunk körülvéve. :-) Alig várom, mik készülnek még Karácsonyig! :-)

  VálaszTörlés
 4. Szerintem meseszép!!

  VálaszTörlés
 5. Istenem, de éééééééédes! Én is naaaaaaaagy karácsony mániás vagyok... :)))

  VálaszTörlés
 6. Hankka, szerintem nagyon fognak örülni neki, és igazad van, asztali díszként is jó lehet, most az jutott eszembe, karácsonykor a terítéke mellé mindenki kap nálunk egy ilyet... köszi szépen az ötletet!!

  Remélem, sikerült begyűjteni az alapanyagot, Elrenor, és nagyon szívesen :-)

  Katuci, köszi szépen, ígérem, lesz még sok-sok hasonló dolog :-)

  Kriszti, köszönöm szépen!

  Szepyke, akkor rokon lélek vagy, méghozzá nagyon :-)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon jó kis ötlet, és a kivitelezés is szuper:D

  VálaszTörlés
 8. Örülök, hogy tetszett, és köszönöm :-)

  VálaszTörlés
 9. Nagyon ötletes!! Gratulálok. Ki fogjuk próbálni! :)

  VálaszTörlés
 10. Micsoda ötlet! Nagyon jó lett!

  VálaszTörlés
 11. Most keveredtem az oldaladra. Kétbalkezes mamiként totális megkönnyebbülés a bejegyzéseidet olvasnom: van remény, hogy én is meg tudok valósítani néhányat a remek ötleteid közül - a kisfiammal, még akkor is, ha a kivitelezés nem lesz ilyen tökéletes. Köszi:)!

  VálaszTörlés
 12. Csilla, köszönöm :-)

  Kedves Moha, örülök, hogy tetszik!

  Judit, nem hiszem én ezt a kétbalkezességet :-) Biztos vagyok benne, hogy menni fog, de ha elakadnál, írj nyugodtan! Bár ha még segítséged is van hozzá a kisfiad személyében, nem lehet semmi gond :-)

  VálaszTörlés
 13. Tu as beaucoup de bonnes idées : bravo

  VálaszTörlés
 14. Mounette, I have to write my answer in English because unfortunately I don't know French at all, but I hope you'll understand it: thank you for your kindness, and have a nice day! Levendulalány (=Lavender Girl)

  VálaszTörlés
 15. Nagyon ötletes, nagyon-nagyon tetszik! :)
  Biztosan ki fogom próbálni! :)

  VálaszTörlés
 16. Zseniális! Nagyon tetszik. Csak azt nem tudom, hogyan tudtad ilyen szépen befesteni

  VálaszTörlés
 17. Háát, ecsettel meg sok-sok-sok türelemmel :-)

  VálaszTörlés
 18. Hát a Fróni el volt tévedve a nagyvilágban, hogy csak most talált ide....ez vmi elképesztően aranyos! Köszi az ötletet! :)

  VálaszTörlés
 19. De szerencsére idetalált :-) Nagyon szívesen!

  VálaszTörlés
 20. Nagyon ötletes! Már el is kezdtem!!!! Cukiiii!!!! :D

  VálaszTörlés
 21. Gratulálok!Mindegyik munkád nagyon ötletes,aranyos,szép és kreatív.Köszönet érte,hogy megosztod velünk.

  VálaszTörlés
 22. Nagyon tetszenek az ötleteid, főlag az, hogy elsősorban nem a pénzen múlik! :) Üdvözletem!

  VálaszTörlés
 23. Köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok! :-)

  VálaszTörlés
 24. szia
  Vannak tobozaim de még nincsenek kinyílva mit tudok velük csinálni, ki fognak nyílni vagy nem?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szobahőmérsékleten bizony ki fognak :-)

   Törlés
 25. C'est vraiment ravissant et que de bonnes idées et belles choses sur ton blog, bravo et très bonne continuation :)
  It is really charming and what of good ideas and beautiful things on your blog, congratulations and very good continuation:)

  VálaszTörlés
 26. Nagyon tetszik! Jövőre készítek néhányat a kollégáknak! Köszönöm. :)

  VálaszTörlés
 27. Kedves Levendulalány !!
  Közeledünk a karácsonyhoz és igazán nem fogom bánni ,ha már most bombázol minket a karácsonyi ötletekkel :)))
  Erre a kis toboz díszre most találtam rá ,és az egyik idei tervünk ez lesz.
  Tavaly a hógömbökkel hatalmas sikert arattunk hála Neked :))

  VálaszTörlés
 28. Nagyon szép ,ajándéknak is ötletes,és nem nehéz elkészíteni sem.Köszi!

  VálaszTörlés
 29. Istenem... Kell nekem egy toboz!!!

  VálaszTörlés