2011. szeptember 24., szombat

Idézet egy kődarabon


Nagyon hiszek a személyre szóló ajándékokban. Én magam is azt becsülöm a legtöbbre, ha olyasmit kapok, amin látom, hogy szeretettel, odafigyeléssel, idő- és energiaráfordítással készült, ezek a legértékesebb ajándékok. Persze, szép dolgokat lehet venni is, de mégis, jóval többet ad, ha egy kicsit a lelkünket is beletesszük az ajándékba, amíg készítjük.

Nálunk évek óta az a hagyomány, hogy Vele nem veszünk egymásnak ajándékot karácsonyra, hanem készítünk valamit, titokban, egymás elől elbújva. És amióta ez így van, azóta tudom, hogy nincs az a vásárolt ajándék, ami úgy tud örömöt adni, mint egy olyan tárgy, amin az Ő keze nyomát látom.

A kicsiknél persze más a helyzet, de őket is arra próbáljuk tanítani, hogy mindig barkácsoljanak ők is kis meglepetést az ünnepekre, és nekik persze veszünk ajándékot is, de azok mellett is mindig van valami, amit mi készítünk.

Tudom, hogy többnyire nem a szándék hiányzik ott, ahol ez nem természetes, hanem inkább az idő, vagy talán még inkább az ötlet. Szeretném ezért egy nagyon-nagyon egyszerű, gyorsan és könnyen elkészíthető kis ajándéktárgy elkészítését megmutatni, amivel mindenkinek örömöt lehet okozni.


Semmi másra nem lesz szükség ehhez, csak néhány nagyobbacska kőre, fehér alapozó akrilfestékre, ecsetre és egy fekete alkoholos vékonyhegyű filctollra.


A köveket először mossuk le jó alaposan, szárítsuk meg, majd a festékkel kenjük át.
Ha megszáradtak, keressünk néhány szép és találó idézetet, és a fekete filctollal írjuk rá a kövekre. Érdemes nagyjából megtervezni a szavak helyét, és a kő esetleges egyenetlenségei miatt egyszerűbb nagybetűvel írni, de a bátrabbak szép folyóírással is írhatnak.

Ennyi az egész. Csak negyedórába telik elkészíteni, de mégis igazi ajándék lehet belőle. Próbáljátok ki egyszer - biztos, hogy örömöt szereztek vele.


2 megjegyzés:

  1. Valóban az idő és sokszor az ötlet hiányzik, de most újra egy egyszerű, mégis nagyszerű ajándékötletet kaptunk tőled! Nagyon szép és főleg maradandó ajándék lehet, nagyon jó ötlet!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, ha tetszik neked! És tényleg az a jó benne, hogy bármilyen idézettel személyessé tehető, ami csak közel áll a megajándékozotthoz....

    VálaszTörlés