mobilszalagadsense

2011. augusztus 22., hétfő

Ricottatorta


Hát igen... egy újabb édesség, és ez is olasz. Félek, így megy ez még egy darabig... Főleg ha az ember lánya úgy képes hazajönni Olaszországból, hogy ruhaneműt semmilyet sem vett, de szakácskönyvet igen... reménytelen, ugye? :-)


Ricottatorta


Hozzávalók:

a tésztához:
8 dkg liszt
3 evőkanál kristálycukor
pici só
12 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 tojássárgája

a töltelékhez:
50 dkg ricotta
1,2 dl tejszín
2 tojás
1 tojássárgája
8 dkg kristálycukor
1 citrom lereszelt héja
1 narancs lereszelt héja


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd egy levehető oldalú tortaforma aljába nyomkodjuk, úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Félórát a hűtőben pihentetjük, ezután a sütőt 190 fokra melegítjük.
Amíg bemelegszik, elkészítjük a tölteléket: minden hozzávalót alaposan, simára keverünk, majd a hűtőből kivett formába, a tésztára öntjük.
45 percig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Ezután vegyük le a forma oldalát, és tálaláskor szeleteljük fel.
Egyszerű, gyors, finom és szép :-)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...