2011. július 20., szerda

Méz és balzsamecet


A dolgok szépsége mindig a részletekben rejlik. Ez szinte mindenre érvényes, egy kapcsolatra, egy házra, egy mediterrán kisváros hétvégi piacára, és érvényes az ételekre is. Ha az összetevők stimmelnek, maga az étel is finom lesz.
Az egész onnan jutott eszembe, hogy van egy saláta, amit azért szoktam készíteni, mert az öntet, amit a végén ráteszek, valami leírhatatlanul finom és különleges. Ez az az étel, ahol bár főszerepben olyan hozzávalók vannak, mint a mozzarella, a paradicsom és a ruccola, mégis, a pálmát az öntet viszi el. Valami hihetetlenül jó. És igen, tudom, a caprese alapanyagai is hasonlók, az arra kerülő pesto és ez a mézes-balzsamecetes öntet két totálisan különböző salátát eredményeznek, és nem tudnám megmondani, melyiket szeretem jobban - az biztos, ennek a verziónak az öntetét akár kiskanállal is magamba lapátolnám. :-)


Mozzarellasaláta mézzel és balzsamecettel


Hozzávalók:

2-3 golyó mozzarella
4-5 paradicsom
egy marék ruccola

az öntethez:
5-6 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál méz
1 teáskanál balzsamecet

bors

Elkészítés:

A paradicsomot és a ruccolát megmossuk. Egy habverővel összekeverjük az öntet hozzávalóit. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, csigavonalban váltakozva egy tálra tesszük őket. Rátépkedjük a ruccolát, majd rácsurgatjuk az öntetet úgy, hogy mindenhová jusson.
Én még szórtam rá pár levél bazsalikomot, és aki úgy szeretné, pirított kenyérkockákkal is megkoronázhatja, úgy kiadósabb.
Az egész készen van néhány perc alatt, és higgyétek el, az öntet miatt nagyon érdemes kipróbálni :-)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése