2011. július 3., vasárnap

Cicák a buszmegállóbanNem, szerencsére nem arról van szó, hogy találtam volna egy kupac ázott kiscicát a buszmegállóban... csak arra gondoltam, folytatom a vécépapír-guriga projektet, és újabb felhasználási lehetőség után nézek.
Már korábban rájöttem, hogy a gurigák tetejét két oldalról behajtva cicafülszerű képződményeket kapok, úgyhogy egy tíz perc csendet kihasználva elérkezett az ideje annak, hogy elkészítsek egy adag gurigacicát.

Négy gurigának a tetejét két oldalról behajtottam és kicsit lenyomkodtam. Az egyiknek az aljából sniccerrel levágtam egy kb. egycentis csíkot, ezt felragasztottam egy nagyobb guriga aljára. Ezután színesre festettem őket, majd száradás után megrajzoltam az arcokat. Színes papírból mindenféle kiegészítőket vágtam ki, ezeket rájuk ragasztottam.

Aztán mivel még hiányzott valami egy játszható jelenethez, arra gondoltam, a cicákat egy buszmegállóba helyezem, mert ebből bármilyen mesét kanyaríthatunk. :-) Úgyhogy egy sárga műanyag korongra (talán egy mágnes lehetett annak idején, ki tudja már) hurkapálcát ragasztottam, arra pedig egy gyorsan megrajzolt buszmegállótáblát.

A cicák a kicsik kedvenceivé váltak azonnal, a Nagyobbik rögtön ki is talált egy hosszú mesét a buszmegállóban várakozó macskacsaládról... de ez már egy másik történet. :-)

9 megjegyzés:

 1. Very cute! Thanks for sharing!

  VálaszTörlés
 2. Kedves Levendulalány! Megihlettek ezek a cicák. Nyáron már készítettem belőlük néhányak a lányoknak, most pedig továbbfejlesztve az ötletet pici ovisok kapták ajándékba. Köszönöm az ötletet. Az elkészült műveket láthatod a gurigami.blogspot.com oldalon.

  VálaszTörlés
 3. De Jó! Az ajándék csomagoláshoz már felhasználtam a gurigás ötleted, de ez nagyon kedves!
  Nerzsi

  VálaszTörlés
 4. Hihetetlen, miket találsz ki! :) Gratulálok!!! :)))

  VálaszTörlés
 5. Szia,

  köszi az ötletet el is készítettük a Mihály napi vásárra. Megírnád, mi a pontos címe a cicás mesének szeretnénk eljátszani mi is:) köszi
  Barbi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Nagyobbik találta ki hozzá a mesét, nem egy létező mese volt :-)

   Törlés