2011. május 25., szerda

Mozzarella caprese

Bármikor, bármennyit. Szerintem az egyik legtökéletesebb étel, ráadásul öt perc alatt összedobható. (Bár az "összedobható" szót rendesen szentségtörésnek érzem egy ilyen tökéletes saláta esetében. Inkább legyen "megkomponálható". Vagy ilyesmi. :-) )

Nálunk kb. kétnaponta előfordul, és még nem untuk meg - sőt, sem a közeli, sem a távoli jövőben nem fogjuk megunni. Perfetto. Még Szerinte is.

Mozzarella caprese 

Hozzávalók:

4 nagy paradicsom
2 gombóc mozzarella
bazsalikomos pesto (nálam sok-sok-sok-sok friss bazsalikomból, egy marék fenyőmagból, egy darabka pecorinóból és a krémállag eléréséhez szükséges mennyiségű extra szűz olívaolajból készül)
szeletelt mandula
olívaolaj
friss bazsalikom

bors

Elkészítés:

Felszeleteljük a paradicsomokat és a mozzarellákat, váltogatva egy szép tálra helyezgetjük őket, de ne fedjék teljesen egymást. Enyhén megsózzuk és tekerünk rájuk egy kis borsot. Ezután pestót kanalazgatunk rájuk, jusson mindenhova belőle bőségesen, úgy lesz finom, higgyétek el, a kalóriákat nem most kell számolni... Tépkedjünk rá sok friss bazsalikomot, szórjuk meg szeletelt mandulával, és csepegtessük meg még egy kis olívaolajjal.

Hmmm... azt hiszem, megyek, és megint készítek egy adagot belőle. :-)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése