2011. május 26., csütörtök

1000 lámpás éjszakája

Tegnap este kimentünk a Városligetbe. Május 25-e az Eltűnt Gyermekek Világnapja, és ez alkalomból tartottak egy rendezvényt koncertekkel, illetve fél tíz után 1000 világító lufit engedtek a magasba. Amikor odaértünk, még tartottak a koncertek, úgyhogy inkább sétáltunk egyet a Hősök terén, amitől a kicsik el voltak ragadtatva: kellően gyerekbarát módon tálaltuk a látnivalókat (lovacskák, királyok, égig érő oszlop), gondoltuk, a történelmi hűség még egy kicsit ráér. :-)
Aztán visszamentünk, és megnéztük, amikor a sok-sok ember elengedi az ezer világító lufit – nagyon szép látvány volt, egy pillanatra csendben is maradt mindenki, ahogy egyszerre felemelkedett a sok fehér világító gömb. A kicsik arcán izgatottság és elvarázsoltság tükröződött, pedig már nagyon fáradtak voltak – máskor ilyenkor már ágyban vannak.
Nekem pedig könnyes lett a szemem, mert a gyönyörű látvány arról szólt elsősorban, hogy vannak gyerekek – méghozzá nagyon sokan – akiket napok, hetek, hónapok, évek óta várnak haza a szüleik. Sokukat hiába. És csak szorítottam az enyémek kezét.


3 megjegyzés:

  1. Az enyém is könnyes lett,ahogy olvastam...
    Gratulálok a blogodhoz!!!!NAGYON KREATÍV VAGY!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, Borsi, nagyon kedves vagy!

    VálaszTörlés